Antena Meniu Search
x

Putin trimite o fregată înarmată cu noile rachete hipersonice Zircon în Atlantic. Nava va menține "pacea și stabilitatea regională"

Președintele rus Vladimir Putin a trimis miercuri o fregată în Oceanul Atlantic, înarmată cu rachete de croazieră hipersonice de nouă generație, un semnal pentru Occident că Rusia nu va da înapoi din cauza războiului din Ucraina. Marile puteri ale lumii se află într-o cursă pentru a dezvolta arme hipersonice care sunt considerate o modalitate asigurare a unui avantaj în fața oricărui adversar din cauza vitezei lor care poate depăși de cinci ori viteza sunetului, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 19:13

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Putin trimite o fregată înarmată cu noile rachete hipersonice Zircon în Atlantic. Nava va menține "pacea și stabilitatea regională" - Profimedia

Într-o conferință video, alături de ministrul apărării Serghei Șoigu și Igor Krokhmal, comandantul fregatei botezate "Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov". Putin a declarat că nava este înarmată cu arme hipersonice Zircon.

"De această dată nava este echipată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice - Zircon -, care nu are analog", a declarat Putin într-o videoconferinţă cu ministrul apărării Serghei Şoigu şi cu Igor Krohmal, comandantul fregatei "Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov". "Vreau să urez echipajului navei succes în serviciul lor pentru binele Patriei", a mai spus liderul de la Kremlin.

Ministrul Şoigu, care a precizat că fregata va naviga prin Oceanul Atlantic, Oceanul Indian şi Marea Mediterană, a subliniat că rachetele hipersonice Zircon pot învinge orice sistem de apărare antirachetă, putând atinge o viteză de nouă ori mai mare decât a sunetului şi având o rază de acţiune de peste 1000 de kilometri.

În mod oficial, după cum a explicat ministrul Șoigu, misiunea navei este acea de a contracara amenințările la adresa Rusiei și de a menține "pacea și stabilitatea regională, împreună cu țările prietene".

Un raport al Serviciului de Cercetare al Congresului privind armele hipersonice spune că rachetele rusești și chineze sunt concepute pentru a fi utilizate cu focoase nucleare.Ținta unei arme hipersonice este mult mai dificil de calculat decât cea a rachetelor balistice intercontinentale din cauza manevrabilității lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Putin trimite o fregată înarmată cu noile rachete hipersonice Zircon în Atlantic. Nava va menține "pacea și stabilitatea regională"