Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin: Ucraina a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk în timpul nopţii

Război în Ucraina. Vladimir Putin a acuzat joi Ucraina că a încercat să lovească noaptea trecută centrala nucleară de la Kursk. Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), urmează să viziteze centrala la sfârșitul lunii august. Nu e pentru prima dată când Rusia acuză Ucraina că ar pune în pericol centrala nucleară Kursk. Kievul a negat acuzaţiile. 

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 16:12

Putin: Ucraina a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk în timpul nopţii
Putin: Ucraina a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk în timpul nopţii - kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi Ucraina că a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk, în regiunea rusă cu acelaşi nume, unde este în curs de două săptămâni o ofensivă de amploare a forţelor Kievului, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. 

"Duşmanul a încercat să lovească centrala nucleară în timpul nopţii", a afirmat Vladimir Putin cu prilejul unei reuniuni transmise de televiziune rusă cu membri ai guvernului şi guvernatorii regiunilor frontaliere ale Ucrainei. "AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) a fost informată", a adăugat liderul de la Kremlin, fără a prezenta probe ale acuzaţiilor lansate.

La începutul întâlnirii, Putin a afirmat: "V-am adunat pentru a discuta situaţia care evoluează în acest moment în regiunile de frontieră ale Rusiei", a declarat Putin în deschiderea reuniunii. Prim-vicepremierul Denis Manturov a declarat cu acest prilej că Rusia evaluează pagubele provocate agriculturii şi industriei în regiunile de frontieră.

Articolul continuă după reclamă

Guvernatorul regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a spus că 133.190 de oameni au plecat sau au fost evacuaţi din regiune. Putin l-a întrebat dacă cooperarea cu agenţiile militare şi de aplicare a legii funcţionează şi Smirnov a răspuns afirmativ. Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, i-a spus la rândul său lui Putin că forţele de la frontieră au împiedicat o echipă ucraineană de recunoaştere şi sabotaj să pătrundă în regiune

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Putin: Ucraina a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk în timpul nopţii