Antena Meniu Search
x

R. Moldova nu mai folosește energie electrică și gaze ruseşti. Dorin Recean: "Putem exista fără absolut niciun fel de energie din Rusia"

Dorin Recean, premierul moldovean a anunțat că Republica Moldova nu mai folosește gaze și energie electrică rusești, fiind integrată acum în rețeaua europeană, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 12:13

R. Moldova nu mai folosește gaze ruseşti
R. Moldova nu mai folosește gaze ruseşti

Declarația a fost făcută la București unde premierul Dorin Recean participă la o conferință de securitate.

În ultimul an, Rusia a întrerupt total sau parțial furnizarea de gaze naturale către mai multe țări

„Dacă la începutul războiului 100% din energia consumată în Moldova provenea din... Rusia, astăzi Republica Moldova poate exista fără absolut niciun fel de gaz natural sau electricitate din Rusia. Moldova nu mai consumă gaz rusesc, este integrată în rețeaua energetică europeană atât din punct de vedere tehnic, cât și comercial", a declarat Dorin Recean, potrivit Sky News.

În ultimul an, Rusia a întrerupt total sau parțial furnizarea de gaze naturale către mai multe țări, ca răspuns la sancțiunile aplicate de Occident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » R. Moldova nu mai folosește energie electrică și gaze ruseşti. Dorin Recean: "Putem exista fără absolut niciun fel de energie din Rusia"