Antena Meniu Search
x

Rămășițele unui alpinist german, dat dispărut în timpul unei drumeţii din 1986, găsite într-un ghețar din Elveția

Rămășițele unui alpinist german dispărut în 1986 au fost găsite într-un ghețar din apropierea faimosului Matterhorn din Elveția.

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 11:17

- Shutterstock

Descoperirea este cea mai recentă dintr-o serie de „secrete” păstrate de mult timp pe care le-au dezvăluit ghețarii alpini, care acum se topesc din cauza schimbărilor climatice, potrivit Mediafax. Cadavrul a fost descoperit la începutul acestei luni de către alpiniștii care traversau ghețarul Theodul. Aceștia au observat un bocanc și crampoane ieșind din gheață.

Alpinistul era dat dispărut de 37 de ani

Analiza ADN a arătat că trupul este cel al unui alpinist german, dispărut în urmă cu 37 de ani. O uriașă operațiune de căutare și salvare desfășurată la acea vreme nu a reușit să găsească nicio urmă a acestuia.

Poliția nu a dat numele alpinistului, dar a precizat că acesta avea 38 de ani când a dispărut în timpul unei drumeții, conform BBC. Ghețarul Theodul, la fel ca și ghețarii din toți Alpii, a înregistrat o scădere accentuată în ultimii ani. Acesta face parte din faimoasa regiune de schi din Zermatt, cea mai înaltă din Europa, care funcționează pe tot parcursul anului.

Anul trecut, epava unui avion prăbușit în 1968 a ieșit la suprafață din ghețarul Aletsch.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Rămășițele unui alpinist german, dat dispărut în timpul unei drumeţii din 1986, găsite într-un ghețar din Elveția