Antena Meniu Search
x

Răscoala culegătorilor români de sparanghel, la o fermă din Germania, plătiți prost și exploatați "ca sclavii"

Răscoala culegătorilor români de sparanghel, la o fermă din Germania, e tratată pe larg de presa internațională. Oamenii se plâng că sunt plătiți prost și exploatați "ca sclavii".

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 18.05.2020, 15:01

  • Aproape 300 de români s-au săturat de condițiile de plată și de viață de la fermă.
  • Ajutați de un sindicat, au întrerupt recoltarea și protestează.

Situația la ferma de căpșuni și sparanghel Bornheim, a fermierului Claus Ritter, devine din ce în ce mai dramatică. Intrată în insolvență de la începutul anului, ferma a adus aproape 300 de români pentru a culege atât sparanghel cât și căpșuni, dar, de vineri, munca a fost oprită.

Românii, sprijiniți de un sindicat local, protestează și acuză conducerea fermei că îi tratează ca pe sclavi, scrie Express. Românii au pornit o adevărată răscoală împotriva administratorului care se ocupă cu insolvența de câteva luni. Luni dimineață a avut loc un miting în jurul satului de containere amenajat pentru muncitorii sezonieri din Bornheim.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat pentru mitingul împotriva tratării proaste a lucrătorilor, inclusiv aproximativ 60 dintre românii veniți aici la muncă. Protestul este organizat de sindicatul FAU Bonn.

Sindicaliștii veniți să verifice condițiile de la fermă au descoperit că unii români fuseseră plătiți cu 360 de euro pentru o lună, iar mâncarea primită de ei e expirată, mucegăită, orezul e nefiert. Mulți angajați se plâng de dureri de stomac.

Organizatorii protestului au anunțat că e posibil ca acesta să aibă loc și marți și miercuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Răscoala culegătorilor români de sparanghel, la o fermă din Germania, plătiți prost și exploatați "ca sclavii"