Antena Meniu Search
x

Reacţia Moscovei după ce în SUA s-a vorbit despre atacarea teritoriului rus cu arme americane: "Capete înfierbântate care consideră că datoria lor e să toarne gaz pe foc"

Război în Ucraina. Kremlinul a denunţat joi apelurile unor aleşi americani de a autoriza Ucraina să folosească arme furnizate de Washington pentru a lovi teritoriul rus, văzând în aceasta o "escaladare", relatează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 21:40

Reacţia Moscovei după ce în SUA s-a vorbit despre atacarea teritoriului rus cu arme americane: "Capete înfierbântate care consideră că datoria lor e să toarne gaz pe foc"
- Profimedia

Kievul cere să poată lovi cu arme occidentale bazele din spatele frontului şi poziţii ale Kremlinului situate pe teritoriul rus, lucru pe care europenii şi americanii îl interzic de teama de a provoca o agravare a conflictului. "La Washington şi în multe capitale europene, unii încearcă cu zel să provoace, să crească fără încetare nivelul de escaladare. În această privinţă, poziţia lor poate fi calificată drept iresponsabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, chestionat pe această temă de televiziunea rusă.

Zaharova a cerut Ucrainei să lovească Ambasada SUA din Moscova

"Printre senatorii americani, printre membrii Congresului există multe capete înfierbântate care consideră că este de datoria lor să toarne gaz pe foc", a spus Peskov. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a reacţionat cu sarcasm, cerând Ucrainei să lovească ambasada SUA din Moscova cu arme americane. Cei doi responsabili ruşi au reacţionat la afirmaţiile unor aleşi americani favorabili ca Ucraina să poată lovi ţinte de pe teritoriul rus cu arme americane.

Articolul continuă după reclamă

"Cred că trebuie să permitem Ucrainei să ducă războiul aşa cum ea consideră necesar", a afirmat miercuri, în faţa jurnaliştilor, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson. "Ei trebuie să poată să riposteze. Şi nu cred că este o bună politică pentru noi să încercăm să le gestionăm eforturile la scară micro", a adăugat el. Colegul său, republicanul Michael McCaul a denunţat o restricţie impusă de administraţia preşedintelui Joe Biden, "periculoasă", în opinia sa, pentru Ucraina, pentru că o condamnă să lupte "cu mâinile legate la spate".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a manifestat indignarea faţă de intransigenţa europenilor şi americanilor, în timp ce ţara sa suferă de peste doi ani de lovituri lansate de pe teritoriul rus. Ruşii "ne pot lovi de pe teritoriul lor, acesta este cel mai mare avantaj pe care îl are Rusia, iar noi nu putem face nimic sistemele lor (de armament) situate pe teritoriul rus cu armele occidentale. Nu avem dreptul să facem asta", a denunţat el săptămâna trecută într-un interviu acordat AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Stiri externe » Reacţia Moscovei după ce în SUA s-a vorbit despre atacarea teritoriului rus cu arme americane: "Capete înfierbântate care consideră că datoria lor e să toarne gaz pe foc"