Antena Meniu Search
x

Update Reacții dure de la Moscova după ce Biden l-a făcut ucigaș pe Putin: Este un atac la adresa Rusiei

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a avut o reacție dură după declarațiile făcute de Joe Biden despre Vladimir Putin: Un atac la adresa lui Putin este un atac la adresa Rusiei a spus acesta, citat de Tass.

de Redactia Observator

la 18.03.2021, 11:11

Reacții dure de la Moscova după ce Biden l-a făcut ucigaș pe Putin: Este un atac la adresa Rusiei”
- Profimedia
  • Joe Biden îl consideră "criminal" pe Vladimir Putin şi avertizează că "va plăti" pentru ingerinţe
  • Rusia îşi retrage pentru consultări ambasadorul din SUA după afirmaţiile lui Joe Biden

Putin este un ucigaş - este afirmaţia făcută de preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, care dinamitează relaţiile deja tensionate cu Rusia. În plus, preşedintele american a avertizat că va pregăti sancţiuni împotriva Rusiei. Moscova a anunţat, deja, că îşi retrage ambasadorul de la Washington. Apropiaţii preşedintelui Vladimir Putin critică dur declarațiile liderului de la Casa Albă. 

”Biden îi insultă cetățenii țării noastre cu această declarație. Este isterie cauzată de lipsa de putere. Putin este președintele nostru, un atac asupra sa este un atac asupra Rusiei.” a reacționat Viaceslav Volodin,  preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

Scânteia a fost aprinsă între Statele Unite şi Rusia, ca urmare a implicării lui Vladimir Putin în scrutinul prezidenţial din 2020, în favoarea lui Donald Trump. Un raport al serviciilor de informaţii americane arată că Rusia şi Iranul au încercat să influenţeze rezultatul alegerilor. Joe Biden i-a adus acuzaţii grave liderului de la Kremlin într-un interviu acordat unui post de televiziune american. 

Reacţiile din partea Rusiei au venit imediat. Kremlinul a negat implicarea în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut. În plus, ambasadorul rus din Statele Unite se va întoarce la Moscova unde va discuta ce atitudine va adopta Rusia în relaţiile cu Statele Unite. 

”Nu suntem de acord cu concluziile acestui raport, referitoare la țara noastră. Rusia nu s-a amestecat în alegerile anterioare”, a spus Dmitry Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului. Statele Unite ar pregăti noi sancţiuni împotriva Rusiei, la scurt timp după cele impunse ca răspuns la otrăvirea opozantului rus Alexei Navalnîi. Apropiaţii preşedintelui Vladimir Putin critică dur atitudinea liderului de la Casa Albă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Reacții dure de la Moscova după ce Biden l-a făcut ucigaș pe Putin: Este un atac la adresa Rusiei