Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rechinii Mako au înconjurat cinci plaje din Barcelona, destinaţii frecventate şi de români. Autorităţile au arborat steagurile roşii

Cinci plaje din Barcelona au fost închise, după ce trei rechini Mako, aceeaşi specie care în urmă cu câteva săptămâni a atacat două turiste între care şi o româncă în Egipt, au fost văzuţi în apropierea ţărmului. Autorităţile au ridicat imediat steagurile roşii care interzic înotul. 

de Redactia Observator

la 19.07.2022 , 14:37

Este pentru prima dată în ultimul deceniu când un rechin Mako a fost remarcat în Marea Mediterană. Biologii spun că este normal să migreze, din cauza pescuitului excesiv şi a distrugerii coralilor. Rechinul Mako are dimensiuni impresionante. Un adult ajunge la aproximativ 3 metri lungime şi se poate deplasa cu o viteză de pana la 75 de kilometri pe oră. 

Rechinii au migrat aproape de ţărmul Mediteranei, gata de atac

Cel mai rapid rechin din lume a fost filmat la nici 100 de metri de o plajă de pe Coasta del Garraf de lângă Barcelona. A fost pentru prima dată în ultimii 10 ani când exemplarul din specia Mako a fost văzut în Mediterană. Un rechin din aceeaşi specie a ucis recent două turiste - o româncă şi o austriacă - în Egipt. 

Vezi și

Autorităţile spaniole spun că alerta s-a dat prima dată în apropiere de plaja din La Fragata, de angajaţii unui club nautic. Mai târziu, rechinul a fost văzut dând târcoale şi în apele de lângă Ribera și Bassa Rodona. Cinci plaje din Barcelona au fost imediat închise şi s-a arborat steagul roşu care interzice turiştilor intrarea în apă. Cu doar două zile înainte, o altă plajă din zonă, în Vilanova, a fost închisă din cauza prezenţei a doi rechini albaştri.

Apariţia rechinilor în Mediterană provoacă îngrijorare, iar specialiştii spun că odată cu încălzirea apelor prădătorii migrează către teritorii noi şi chiar în apropierea ţărmului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Rechinii Mako au înconjurat cinci plaje din Barcelona, destinaţii frecventate şi de români. Autorităţile au arborat steagurile roşii