Antena Meniu Search
x

Regimul taliban interzice muzica în sălile de nunţi. ''Care mai este diferenţa între o ceremonie de nuntă şi o înmormântare?"

Poliţia religioasă a talibanilor a cerut din nou proprietarilor de săli de evenimente din Kabul să nu ofere muzică şi alte activităţi care încalcă regulile islamice pentru nunţi sau evenimente similare, relatează dpa.

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 18:37

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Într-un comunicat online, Ministerul pentru Propagarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului a declarat duminică că această măsură a fost anunţată în cadrul unei întâlniri. Proprietarilor sălilor de evenimente din Kabul li s-a cerut să implementeze strict hotărârile stabilite de minister, se mai arată în comunicat.

Talibanii consideră muzica ca fiind împotriva învăţăturilor islamice

Anul trecut, talibanii i-au sfătuit pe proprietarii unor astfel de localuri să evite muzica, însă măsura nu a fost aplicată peste tot. Sălile de nunţi nu sunt foarte populare deoarece pun presiune pe familii să organizeze nunţi foarte scumpe. În timp ce multe cupluri de tineri ar dori să se căsătorească într-o sală de evenimente, ei nu pot din cauza costurilor ridicate.

Cu toate acestea, managerul unei săli de lux din Kabul a declarat, sub rezerva anonimatului, că există săli separate pentru bărbaţi şi pentru femei, precum şi chelneriţe şi femei fotograf şi cameraman pentru sala destinată femeilor, aşa cum este regula în societatea conservatoare. "Dacă nu există muzică la o nuntă, atunci care este diferenţa între o ceremonie de nuntă şi o ceremonie de înmormântare?", a mai spus el.

Talibanii consideră muzica ca fiind împotriva învăţăturilor islamului. După revenirea talibanilor la putere în august 2021, mulţi artişti şi muzicieni au părăsit Afganistanul şi au cerut azil în ţări occidentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Regimul taliban interzice muzica în sălile de nunţi. ''Care mai este diferenţa între o ceremonie de nuntă şi o înmormântare?"