Antena Meniu Search
x

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei şi-a lăsat patru nepoţi fără titluri princiare, ca să ducă "vieţi normale"

Margrethe a II-a a Danemarcei, singura regină domnitoare din Europa şi totodată monarhul cu cea mai lungă domnie de pe continentul nostru, a retras titlurile princiare deţinute de cei patru copii ai fiului ei Joachim, pentru a le permite acestora să aibă o viaţă cât mai normală, a anunţat miercuri Casa Regală Daneză, informează AFP.

De Redactia Observator la 29.09.2022, 10:23

"Începând de la 1 ianuarie 2023, urmaşii Alteţei Sale Regale Prinţul Joachim nu vor mai putea să îşi folosească titlurile de conte şi contesă de Montpezat, titlurile lor anterioare de prinţ şi prinţesă a Danemarcei devenind caduce", a anunţat Casa Regală a Danemarcei într-un comunicat citat de Agerpres.

Motivul invocat de regina Margrethe a II-a a Danemarcei

Fiul cel mic al suveranei daneze, prinţul Joachim, în vârstă de 53 de ani, are patru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 23 de ani, născuţi din două căsătorii: Nikolai, Felix, Henrik şi Athena. "Prin această decizie, Majestatea Sa Regina doreşte să creeze un cadru în care cei patru nepoţi vor putea să îşi construiască propriile vieţi într-o manieră mai liberă, fără să fie limitaţi de consideraţiunile şi de obligaţiile speciale pe care le implică o afiliere formală la Casa Regală", precizează acelaşi comunicat.

Mama celor doi fii mai mari ai prinţului Joachim şi-a exprimat deja perplexitatea şi s-a declarat "şocată" de decizia suveranei daneze. "Anunţul a venit ca un fir de păr în supă. Copiii se simt excluşi. Ei nu pot să înţeleagă de ce le-a fost luată identitatea", a declarat contesa Alexandra de Frederiksborg pentru cotidianul danez B.T.

Ceilalţi patru nepoţi ai reginei Danemarcei, copiii prinţului moştenitor Frederik, în vârstă de 54 de ani, îşi vor păstra titlurile, dar, la vârsta majoratului, doar cel mai mare dintre ei va primi o prerogativă în cadrul casei regale, conform unei decizii din 2016. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Regina Margrethe a II-a a Danemarcei şi-a lăsat patru nepoţi fără titluri princiare, ca să ducă "vieţi normale"