Antena Meniu Search
x

Regiunea Dubrovnik, afectată de incendii puternice de vegetaţie. Armata croată intervine în sprijinul pompierilor cu două aeronave

Incendii de vegetaţie puternice au izbucnit şi în Croaţia, într-o regiune populară în rândul turiştilor. Peste 100 de pompieri se luptă cu flăcările în Dubrovnik.

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 15:14

Regiunea Dubrovnik, afectată de incendii puternice de vegetaţie. Armata croată intervine în sprijinul pompierilor cu două aeronave
Regiunea Dubrovnik, afectată de incendii puternice de vegetaţie. Armata croată intervine în sprijinul pompierilor cu două aeronave - Pero Mrnarević / Dubrovacki Dnevnik

După Grecia, şi Croaţia se confruntă acum cu incendii de vegetaţie de amploare. În regiunea Dubrovnik, unde se estimează că zeci de mii de turişti îşi petrec vacanţa, peste 100 de pompieri se luptă cu flăcările. 

În zonă intervin 16 autospeciale, dar şi două avioane ale forţelor aeriene croate. Din cauza vântului puternic, intervenţia pompierilor se desfăşoară cu dificultate.

Flăcările se întind cu repeziciune în Zavrelje, iar o zonă uriaşă a fost deja afectată de incendiu, a declarat un martor pentru publicaţia locală Dubrovacki Dnevnik.

Imagini surprinse de sateliți arată proporțiile dezastrului din Grecia

Pe acelaşi subiect

Jumătatea sudică a insulei Rodos s-a transformat în Iad. Flăcările uriaşe înghit totul în calea lor: copaci, case ori maşini. Sute de mii de oameni, localnici şi turişti, fug cât mai departe de flăcările care se întind ameninţător. Perdeaua de fum a învăluit insula, iar aerul e tot mai greu de respirat. De la zi la zi izbucnesc noi focare, alimentate de vânt şi de temperaturile de record. În Rodos, pompierii intervin pe patru fronturi. 

Misiunile de salvare se duc contracronometru în cea mai mare operaţiune de evacuare din instoria ţării. Şoselele sunt pline de oameni care merg umăr lângă umăr, cu focul în spate. 12 sate şi mai multe hoteluri au fost deja evacuate. 

Norii de fum se văd din spațiu. Imaginile surprinse de sateliți arată proporțiile dezastrului. Perdelele de foc sunt atât de violente, încât ai impresia că aici a erupt un vulcan. Oamenii fug, dar pentru animale nu există salvare. Pădurile de pin şi plantaţiile de măslini s/au făcut scrum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Regiunea Dubrovnik, afectată de incendii puternice de vegetaţie. Armata croată intervine în sprijinul pompierilor cu două aeronave