Antena Meniu Search
x

Regizorul filmului „Moscova nu crede în lacrimi” a murit de COVID-19

Regizorul şi actorul sovietic Vladimir Menshov a decedat, duminică, la vârsta de 82 de ani. Cunoscut pentru rolurile sale, dar mai ales pentru activitatea de regizor, acesta s-a stins din viaţă din cauza infecţiei cu coronavirus, potrivit unui comunicat de presă publicat de Mosfilm.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 22:37

Vladimir Menshov a murit la vârsta de 82 de ani
Vladimir Menshov a murit la vârsta de 82 de ani - Profimedia

Menshov este cunoscut în special pentru producţiile pe care le-a regizat de-a lungul timpului. A debutat în 1976 cu "Practical Joke" , iar în urma aprecierilor primite din partea oamenilor, şi-a lansat cea mai cunoscută producţie, "Moscova nu crede în lacrimi", în anul 1980, potrivit The Moscow Times.

Povestea vorbeşte despre trei tinere din Moscova sovietică şi necazurile cu care se confruntă în viaţa lor profesională şi de familie. Filmul a primit Oscarul pentru cel mai bun film în limba străină în 1981, iar Menshov a primit, la rândul său, Premiul de Stat al URSS, unul dintre cele mai importante premii pe care le-a obţinut pentru munca sa.

Actorul a fost premiat şi pentru cel mai bun rol secundar

Vladimir Menshov era, de asemenea, cunoscut ca actor. Cu roluri în peste 100 de filme, cele mai importante în care s-a făcut remarcat au fost “How Czar Peter the Great Married Off His Moor” (1976), “Where is the Nophelet?” (1988), “Night Watch” (2004), “Day Watch” (2006) şi “Legend № 17” (2013), pentru care a primit în anul 2014 premiul Golden Eagle pentru cel mai bun actor în rol secundar.

În ultimii ani, Menshov a fost director general și director de artă la „Film Studio Genre”, o filială a Mosfilm. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Regizorul filmului „Moscova nu crede în lacrimi” a murit de COVID-19