Antena Meniu Search
x

Video Regulile de călătorie în Europa s-au relaxat. Spania nu cere niciun document turiştilor care intră în ţară pe cale terestră

E vremea vacanțelor! După limitarile de anul trecut, ne apropiem de normalitate. Acum, Germania, Spania, Portugalia şi Austria şi-au redeschis granițele.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 21.06.2021, 13:50

Vezi și

E drept, mai trebuie prezentate acte care să ateste testarea sau vaccinarea, însă totul este mult mai relaxat, astfel că ne putem face planuri de călătorie.

Pe lângă destinaţiile preferate ale românilor, Grecia sau Turcia, şi Bulgaria, care a eliminat toate restricţiile pentru turişti, mai există şi alte ţări care abia aşteaptă să fie descoperite de români. Printre ele se numără, spre exemplu, Austria şi Germania, care şi-au deschis recent graniţele. Au însă în continuare anumite condiţii pentru turişti: testul PCR  sau un certificat care să ateste că persoana respectivă a trecut prin boală. Cei care se întorc din Germania, respectiv Austria nu mai stau în carantină pentru că sunt ţări aflate pe lista verde.

Un test negativ ne cere şi Portugalia, valabil 24 sau 72 de ore. Şi Spania ne aşteaptă cu porţile deschise. În cazul Spaniei, potrivit Ministerului de Externe, nu se mai cere niciun fel de document dacă românii intră în Spania pe cale terestră. Dacă românii aleg căile maritime sau aeriene sunt necesare documentele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Regulile de călătorie în Europa s-au relaxat. Spania nu cere niciun document turiştilor care intră în ţară pe cale terestră