Antena Meniu Search
x

Revelion cu TANCURI. Cum a fost sărbătorită trecerea dintre ani în marile orașe ale lumii

În marile oraşe ale lumii, Revelionul a fost, ca de fiecare dată, un spectacol fascinant. Din Australia până în Europa, miliarde de oameni şi-au spus deja "La mulţi ani!" sub cerul aprins de o ploaie de artificii.

Vezi și

În marile oraşe ale lumii, Revelionul a fost, ca de fiecare dată, un spectacol fascinant. Din Australia până în Europa, miliarde de oameni şi-au spus deja "La mulţi ani!" sub cerul aprins de o ploaie de artificii.

Pe continentul nostru, însă, marile petreceri de stradă au fost extrem de bine păzite, chiar şi de militari cu tancuri, în contextul atacului terorist de la Piaţa de Crăciun din Berlin.

Insulele Samoa şi Kiribati, sunt primele care au sărbătorit Anul Nou. A urmat, imediat, Noua Zeelandă.

La ora 13, ora României, neo-zeeleandezii au intrat în 2017. Clădirea Sky Tower, simbolul oraşului Auckland, a fost îmbrăcată cu mii de artificii, care au fost lansate în ultima secundă din 2016.

Pe acelaşi subiect

Australienii spun că cel mai spectaculos foc de artificii de Revelion e cel din Portul Sydney.

Anul acesta au folosit şi mai multe dispozitive pirotehnice ca de obicei. Aproximativ 150.000 de artificii au fost detonate la miezul nopţii, într-un spectacol uluitor, urmărit de peste un milion şi jumătate de oameni.

Mai puţin zgomotoşi, japonezii au respectat tradiţia şi au marcat intrarea în noul an cu bătăi de clopot, menite să-i elibereze de păcate.

Şi la Phenian, în Coreea de Nord, mii de oameni au urmărit focul de artificii.

A fost nebunie şi în Hong Kong. Sute de mii de localnici şi turişti străini au privit jocul de artificii din portul chinez. 

În Dubai, turnul Burj Khalifa a fost, cum era de aşteptat, centrul spectacolului.

La Moscova, Kremlinul şi Piaţa Roşie au fost luminate de artificii care i-au încurajat pe oameni să spere că anul nou va fi mai bun.

Uriaşa petrecere de la Poarta Brandenburg din Berlin a fost tulburată de un mic incident. Un individ a strigat de mai multe ori "Bombă", în mijlocul mulţimii. Era doar o glumă proastă, dar poliţiştii nu s-au amuzat iar vinovatul şi-a petrecut Revelionul în arest.

Marea arteră a Parisului, Champs Elysees, a fost plină, ca de obicei, de turişti care au admirat jocul de lumini de pe Arcul de Triumf.

Şi Londra le-a oferit atât locuitorilor săi cât şi vizitatorilor un spectaculos foc de artificii peste Tamisa.

Petrecerile continuă, la această oră, pe continentul american, unde Anul Nou vine mai târziu din cauza diferenţei de fus orar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Revelion cu TANCURI. Cum a fost sărbătorită trecerea dintre ani în marile orașe ale lumii