Antena Meniu Search
x

Video "Roi" de drone asupra Odesei: 25 de aparate au atacat infrastructura portuară. Ucrainenii susţin că au doborât 22

Război în Ucraina. 25 de drone lansate de ruși au atacat duminică regiunea Odesa. Infrastructura portuară a fost avariată și cel puțin două persoane au fost rănite, au anunțat autoritățile ucrainene, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 03.09.2023, 09:35

Vezi și

Atacul cu drone de duminică a vizat infrastructura portuară din regiunea Odesa. Au fost lansate 25 de drone, iar sistemul de apărare aeriană a reușit să doboare 22, au anunțat reprezentanții Forțele Aeriene ucrainene prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram.

Este vorba despre drone Shahed, de fabricație iraniană. Atacul a ținut peste trei ore, au mai anunțat ucrainenii. Dronele care nu au fost neutralizate au avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa și au rănit doi civili, au precizat cei de la Forțele Aeriene ucrainene.

Ulterior, comandamentul militar din sudul Ucrainei a spus că a fost vizată „infrastructura civilă de pe Dunăre". Armata a anunțat că în urma atacului a izbucnit un incendiu care a fost stins rapid. Militarii nu au oferit alte detalii, dar unele surse civile vorbesc despre explozii în portul Reni, aflat în apropiere de granița României, în zona Galați. Un alt port important al Ucrainei este Izmail. Acesta se află pe malul opus al Dunării, în raport cu județul Tulcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » "Roi" de drone asupra Odesei: 25 de aparate au atacat infrastructura portuară. Ucrainenii susţin că au doborât 22