Meniu
Search
x

Român acuzat că ar fi furat ceasuri de peste un milion de euro, din Elveţia, ridicat de pe un aeroport din Grecia

Un român de 48 de ani a fost reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost ridicat de poliţiştii greci de pe aeroportul din Salonic.

De Cristi Ioniţă la 30.03.2021, 07:38
  • Românul ar fi furat ceasurile de peste un milion de euro înainte de Anul Nou.
  • Românul ar putea fi extrădat în Elveţia.

Românul a fost reţinut în baza unui mandat de arestare emis pe numele său de autorităţile din Elveţia. Conform AP, românul este acuzat că, înainte de anul nou, a furat patru ceasuri în valoare totală de peste un milion de euro dintr-un magazin cu bijuterii din Berna.

Românul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, în concordanţă cu legislaţia din Grecia, a fost ridicat vinerea trecută de pe aeroportul din Salonic, când tocmai coborâse din avion şi se pregătea pentru controlul documentelor de călătorie. Poliţiştii greci l-au identificat în baza de date ca fiind căutat de autorităţile din Elveţia, astfel că l-au reţinut imediat.

Românul ar fi furat ceasurile din Elveţia înainte de Anul Nou

În cursul zilei de luni, românul a fost audiat de autorităţile din Grecia. A negat acuzaţiile, însă autorităţile din Grecia au decis ca acesta să rămână în arest cel puţin până la momentul în care se decide eventuala extrădare a sa în Elveţia.

Pe 28 decembrie anul trecut, românul, împreună cu un alt suspect, ar fi pătruns într-un magazin cu bijuterii şi ar fi cerut vânzătorului să-i arate cele patru ceasuri. Ulterior, profitând de un moment de neatenţie al vânzătorului, ar fi înlocuit ceasurile de peste un milion de euro cu unele contrafăcute.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Român acuzat că ar fi furat ceasuri de peste un milion de euro, din Elveţia, ridicat de pe un aeroport din Grecia