Antena Meniu Search
x

Român găsit vinovat pentru fraudă cu carduri bancare, condamnat la ani grei de închisoare în Irlanda

Daniel Munteanu, un român de 31 de ani, a fost condamnat la şapte ani de închisoare, în Irlanda, după ce a fost găsit vinovat de comiterea mai multor infracţiuni de fraudă cu carduri bancare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.03.2021, 17:48

Românul condamnat la închisoare în Irlanda este tatăl a doi copii
Poliţiştii irlandezi au prezentat o parte dintre ustensilele utilizate de român pentru comiterea infracţiunilor - The Sun
  • Românul condamnat la închisoare era acuzat că a făcut în mod ilegal peste 120.000 de euro.
  • Românul condamnat la închisoare în Irlanda este tatăl a doi copii.

Românul este acuzat că a făcut, din fraudă cu carduri bancare, peste 120.000 de euro în perioada septembrie 2018 - martie 2019. Românul avea cartierul general stabilit la Navan, oraş cu aproximativ 30.000 de locuitori, însă a făcut extrageri frauduloase din mai multe locaţii din Meath, Louth, Monaghan, Cavan, Westmeath, Offaly, Kildare, Dublin, Wicklow şi Galway.

Conform The Sun, românul a efectuat în jur de 300 de extrageri în mod ilegal afectând peste 50 de conturi ale unor clienţi ale Bank of Ireland. De altfel, prin acţiunile românului au fost afectaţi doar clienţi ai Bank of Ireland, care a returnat banii victimelor, dar până acum nu a reuşit să recupereze prejudiciul de la român.

Românul din Irlanda a fost prins în urma unei alerte date în octombrie 2018, când a început ancheta. Poliţiştii au descoperit imagini de pe diferite camere de supraveghere care l-au surprins pe român în plină acţiune. În martie 2019, poliţiştii irlandezi au percheziţionat locuinţa românului şi au descoperit toate ustensilele utilizate de acesta pentru comiterea infracţiunilor. Daniel Munteanu avea inclusiv microcamere de filmat care să-l ajute să afle codurile utilizate de clienţii păgubiţi, dar şi un bancomat pe care să exerseze diferite mişcări.

Românul condamnat la închisoare în Irlanda este tatăl a doi copii

Munteanu, tatăl a doi copii, a ajuns în Irlanda în 2014 şi a mai fost acuzat de-a lungul timpului de deţinere a unor ustensile cu ajutorul cărora să comită infracţiuni de fraudă cu carduri bancare. Una dintre victimele românului a precizat, în faţa magistraţilor, că a început să sufere de anxietate şi alte probleme de sănătate, după ce românul a lăsat-o fără 700 de euro, bani strânşi pentru a sărbători Crăciunul într-un mod deosebit.

Daniel Munteanu a fost condamnat la şapte ani de închisoare, însă va fi scăzută perioada în care acesta a stat în arest preventiv. În plus, după eliberare, românul va rămâne sub supravegherea autorităţilor pentru încă şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Român găsit vinovat pentru fraudă cu carduri bancare, condamnat la ani grei de închisoare în Irlanda