Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi români din Italia au fost despăgubiţi, după ce au stat nevinovaţi 102 zile în închisoare

Doi români din Italia au fost găsiţi nevinovaţi şi despăgubiţi de o instanţă de judecată, după ce au fost arestaţi timp de 102 zile pentru o faptă pe care nu au comis-o.

de Alin Tarnovschi

la 14.01.2020 , 14:03

Cei doi români nevinovaţi au fost arestaţi în Italia pentru 102 zile Cei doi români arestaţi în Italia au fost găsiţi nevinovaţi - Profimedia Images / Ilustraţie

Doi români din Italia au fost găsiţi nevinovaţi şi despăgubiţi de o instanţă de judecată, după ce au fost arestaţi timp de 102 zile pentru o faptă pe care nu au comis-o.

Povestea celor doi români, unul în vârstă de 30 de ani şi altul de 41 de ani, a început pe 26 noiembrie 2011, atunci când au fost arestaţi doar pentru că se aflau în locul nepotrivit la momentul nepotrivit.

Cei doi aveau un depozit de zidărie într-un complex industrial din localitatea Orta Nova (provincia Foggia, regiunea Puglia).

Articolul continuă după reclamă

La sfârşitul lunii noiembrie 2011, poliţiştii au găsit remorca unui camion, ce fusese furat după ce şoferul a fost ameninţat cu un pistol, în apropierea depozitului celor doi români.

Pe acelaşi subiect

Drept urmare, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi români, iar ulterior aceştia au fost arestaţi, chiar dacă au spus că nu au nicio legătură cu furtul camionului.

Cei doi români au fost eliberaţi abia pe 8 martie 2012, după ce şi-au petrecut 102 zile în închisoare şi arestaţi la domiciliu, notează gazetaromaneasca.com.

O instanţă de judecată i-a eliberat pe români, iar ulterior, după proces, aceştia au fost găsiţi nevinovaţi.

Acum, o altă instanţă a decis ca cei doi să fie despăgubiţi cu câte 17.600 de euro fiecare pentru cele 102 petrecute în arest.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Doi români din Italia au fost despăgubiţi, după ce au stat nevinovaţi 102 zile în închisoare