Antena Meniu Search
x

Video Românii care vin din Marea Britanie trebuie să prezinte test COVID negativ, la intrarea în țară

Toate persoanele care vin din Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în ţară. Este pentru prima dată în cele 10 luni de pandemie când autorităţile din România solicită acest lucru. Decizia ar fi justificată de situaţia din Regat.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 04.01.2021, 20:46

Vezi și
  • Este posibil ca premierul britanic să anunţe o nouă carantină în scurt timp, după ce s-au raportat aproape 60.000 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore
  • Scoţia intră deja în lockdown din această noapte

La două săptămâni de când s-a suspendat zborurile între România şi Marea Britanie, călătoria între cele două state s-a reluat de azi, de la ora 19. Există condiţii însă.

Valentin Iordache, reprezentant Aeroport Otopeni: Cetăţenii care vin de acolo nu numai că trebuie să intre în carantină, dar aceştia trebuie să preznite şi un test Covid negativ. Testul se prezintă la îmbarcare deci nu ne aşteptăm să avem pasageri care să vină pe aeroport, să le fie refuzată intrarea în ţară. 

Testul negativ nu ne scuteşte, însă, de cele 14 zile de carantină obligatorie. 

Raed Arafat, șeful DSU: Singurele persoane care sunt exceptate de la carantină, la venirea din Marea Britanie şi Irlanda de Nord, sunt transportatorii de marfă şi de persoane, piloţii şi personalul de la bord, diplomaţii şi persoanele care se află în tranzit, în România, o zi. Toţi ceilalţi trebuie să se testeze înainte de intrarea în România şi să stea în carantină. Măsura testării este acceptată de pasageri, însă oamenii nu înţeleg nevoia carantinării. 

Lista ţărilor galbene a fost actualizată

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a adăugat alte state unde trăiesc comunităţi mari de români. În schimb, au scos Bulgaria. 

Printre statele adăugate pe lista galbenă se numără Marea Britanie, Italia, Germania, Luxemburg sau Monaco. Asta înseamnă că la întoarcerea din aceste state trebuie obligatoriu să intrăm în carantină.

Călătoriile în sens invers, din spre România spre Marea Britanie, nu sunt condiţionate de test. Situaţia călătoriilor dintre cele două ţări s-ar putea schimba din nou. Azi Scoţia a anunţat lockdown total, iar peste mai puţin de o oră, premierul britanic a anunţat o declaraţie de presă, în condiţiile în care Opoziţia cere insistent carantină naţională. O astfel de decizie trebuia aprobată de Parlament, care se reuneşte abia miercuri. 

Țări noi intrate pe lista galbenă:

1. Marea Britanie

2. Italia

3. Germania

4. Polonia

5. Israel

6. Luxemburg

7. Monaco 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Românii care vin din Marea Britanie trebuie să prezinte test COVID negativ, la intrarea în țară