Antena Meniu Search
x

Românul condamnat pentru că ar fi aruncat în aer un bancomat în Elveţia, a fost eliberat. Va fi despăgubit şi cu 100.000 de franci

Un român care în 2019 a fost implicat alături de un alt bărbat în explozia unui bancomat din cantonul St. Gallen din Elveția, va fi eliberat după ce a petrecut aproape 3 ani în spatele gratiilor, din sentinţa de 6 ani. Probele ADN nu ar fi fost concludente pentru a determina implicarea românului în jaf.

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 12:02

Un român condamnat după ce a aruncat în aer un bancomat în Elveţia, a fost eliberat. Va fi despăgubit cu 100.000 de franci
Un român condamnat după ce a aruncat în aer un bancomat în Elveţia, a fost eliberat. Va fi despăgubit cu 100.000 de franci - Poliţia St. Gallen

Poliţiştii au arestat presupuşii vinovaţi, în urma probelor ADN. Cei doi români nu se aflau la prima abatere, unui dintre ei fiind arestat în Danemarca iar celălalt în Elveţia. Cel de al doilea român a fost condamnat iniţial la 6 ani de închisoare, dintre care a comis aproape 3, aproximativ 1.000 de zile.

Românul va primi şi despăgubiri de circa 100.000 de franci din partea statului pentru timpul petrecut în arest, relatează Ziare.ro.

Probele nu ar fi fost suficiente

În urma ultimelor verificări, s-a constatat că probele ADN prelevate de pe uneltele folosite pentru a aruncat în aer bancomat nu sunt suficiente pentru a dovedi implicarea directă în jaf. Bărbatul ar fi avut o legătură cu jaful, dar nu s-a putut determina în ce măsură a fost implicat. Eliberarea a venit după o decizia a parlamentului care a dorit să întărească prezumția de nevinovăție a inculpaților în procesele judiciare.

La momentul jafului, din bancomat ar fi dispărut 126.000 de franci care nu au fost recuperaţi niciodată. Cazul va fi adus în faţa Curţii Federale de către Ministerul Public la Confederaţiei, pentru a anula hotărârea. Între timp, româul ar avea posibilitatea să părăsească ţara, cu tot cu banii primiţi.

Românul a fost prima persoană condamnată pentru aruncarea în aer a unui bancomat în Elveţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Românul condamnat pentru că ar fi aruncat în aer un bancomat în Elveţia, a fost eliberat. Va fi despăgubit şi cu 100.000 de franci