Antena Meniu Search
x

Rusia a lansat cel mai intens atac asupra Kievului, de la începutul anului. Au fost raportate explozii şi în Sumî, Harkov, Odessa şi Zaporojie

Explozii au fost auzite în capitala ucraineană Kiev şi în alte oraşe în primele ore ale zilei de joi, în timp ce unele autorităţi locale au raportat activarea apărării antiaeriene, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.05.2023, 09:39

Rusia a lansat cel mai intens atac asupra Kievului, de la începutul anului. Explozii şi în Sumî, Harkov, Odessa şi Zaporojie
Rusia a lansat cel mai intens atac asupra Kievului, de la începutul anului. Explozii şi în Sumî, Harkov, Odessa şi Zaporojie - Profimedia Images

Administraţia de stat a oraşului Kiev a publicat pe Telegram un rezumat al atacurilor de joi dimineaţă, spunând că nu sunt victime sau „distrugeri ale infrastructurii sau a instalaţiilor rezidenţiale”.

"Un alt atac aerian la Kiev. Pentru capitală, este deja a treia din cele patru zile din mai! Oraşul nostru nu a mai simţit o intensitate atât de densă a atacurilor de la începutul acestui an! În această seară, agresorul a efectuat din nou un atac aerian complex asupra capitalei. (În capitală, alarma a durat mai bine de 3 ore.) Ruşii au atacat Kievul folosind muniţie şi rachete de baraj de tip Shahed, probabil de tip balistic. (Tipul final de rachete utilizate va fi determinat numai după examinarea resturilor).

Conform informaţiilor preliminare, în spaţiul aerian al Kievului de către forţele noastre de apărare aeriană, toate rachetele şi UAV-urile inamice au fost distruse! Datele sunt în curs de verificare. Potrivit rapoartelor operaţionale, nu au existat victime în rândul populaţiei civile şi nicio distrugere a instalaţiilor rezidenţiale sau a infrastructurii". 

Explozii şi în Sumî, Harkov, Odessa şi Zaporojie

Postul public ucrainean Suspilne a raportat explozii în oraşul din sud Zaporojie. Iuri Malaşko, şeful administraţiei militare regionale Zaporojie, a anunţat pe Telegram activarea apărării antiaeriene.

Presa locală a anunţat de asemenea explozii în portul de la Marea Neagră Odessa. Alerte aeriene au fost declanşate în cea mai mare parte din jumătatea de est a ţării, conform unei hărţi oficiale a guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Rusia a lansat cel mai intens atac asupra Kievului, de la începutul anului. Au fost raportate explozii şi în Sumî, Harkov, Odessa şi Zaporojie