Antena Meniu Search
x

Rusia susţine că a distrus un aerodrom de lângă Odessa, unde se aflau arme trimise de SUA și Europa. VIDEO

Armata rusă a declarat marți că a distrus un depozit cu arme și muniții furnizate de SUA și Europa de pe un aerodrom militar de lângă Odessa. Inclusiv pista a fost distrusă, susține Ministerul rus al Apărării. Război Rusia - Ucraina, ziua 69 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 17:16

Vezi și

Ministerul Apărării de la Moscova susține că Rusia a lovit cu rachete un aerodrom militar de lângă Odessa, unde Ucraina primea armament occidental, potrivit Reuters.

"Rachete de înaltă precizie Onyx au lovit un centru logistic la un aerodrom militar din regiunea Odessa, pe unde se livrau arme străine", susține un comunicat al ministerului, precizând că "au fost distruse hangare unde se aflau drone Bayraktar TB2, precum şi rachete şi muniţie din SUA şi ţări europene".

De asemenea, rachetele şi artileria Rusiei au vizat diverse ţinte militare în toată Ucraina, inclusiv centre de comandă, arsenale şi un sistem de rachete antiaerian de tip S-300. Guvernatorul regiunii ucrainene Odessa, Maksim Marcenko, a declarat că oraşul a fost lovit luni seara cu o rachetă, iar atacul s-a soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi. 

”Rachetele de înaltă precizie Onyx au distrus un hangar pe un aerodrom militar de lângă Odessa, cu arme și muniții livrate din Statele Unite și țări europene”, a declarat și purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, potrivit AP.

Ministerul rus a publicat imagini cu ceea rușii spun că este o rachetă Onyx lansată de pe coasta Mării Negre. Alte imagini difuzate duminică arată elicoptere Ka-52 care lovesc baze militare ucrainene, potrivit rușilor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rusia susţine că a distrus un aerodrom de lângă Odessa, unde se aflau arme trimise de SUA și Europa. VIDEO