Antena Meniu Search
x

Rusia vrea să anexeze teritoriile ucrainene ocupate într-un nou district federal - okrug. Liderii separatiști din Lugansk și Donețk, înlocuiți

Oficialii ruși preiau din ce în ce mai multe poziții guvernamentale pe teritoriul ucrainean ocupat. Kremlinul ar depune eforturi să anexeze zonele ocupate din Ucraina transformându-le într-un district federal, denumit și okrug, scrie grupul de experți de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citând publicația Meduza

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 09:00

Rusia vrea să anexeze teritoriile ucrainene ocupate într-un nou district federal - Okrug
Rusia vrea să anexeze teritoriile ucrainene ocupate într-un nou district federal - Okrug - Profimedia

Autoproclamatele Republici Populare din Lugansk și Donețk DPR și LPR, precum și teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie, ar urma să fie unite într-un singur district federal, anexat de Rusia. Informația a fost confirmată pentru Meduza de trei surse apropiate administrației lui Vladimir Putin.

„Districtul ar trebui să apară după referendumurile privind integrarea acestor teritorii în Rusia. Teritoriile ucrainene nu se vor alătura raioanelor existente”, a explicat una dintre surse.

Rusia vrea să anexeze teritoriile ucrainene ocupate

Potrivit Meduza, Boris Rapoport, șef adjunct al Departamentului Administrației Prezidențiale pentru Afacerile Consiliului de Stat, supraveghează crearea noului district. În plus liderii actualelor Republici Populare din Lugansk și Donețk, Denis Pușilin și Leonid Pasechnik, ar putea să-și piardă posturile și să fie înlocuiți de oficiali ruși: „Nu ar trebui să existe haos în distribuirea finanțării bugetare de către personaje locale tulburi. Banii trebuie să meargă în direcția bună”, a explicat una dintre sursele publicatiei Meduza.

Centrul de Rezistență ucrainean a raportat că oficialii ruși din regiunea Lugansk au fost nevoiți să își reducă eforturile de mobilizare din cauza protestelor ample împotriva eforturilor de mobilizare agresive care au afectat piața muncii din Lugansk. De asemenea,  atacurile asupra birourilor de recrutare militare ruse continuă.

 Un atacator neidentificat a aruncat un cocktail Molotov în comisariatul militar din Vladivostok, care este al optsprezecelea astfel de atac raportat pe teritoriul Rusiei de la începutul războiului. Pe măsură ce oficialii ruși intensifică eforturile de mobilizare pe fondul pierderilor continue în Ucraina, ei vor continua să riscă să instige disidența publică și să respingă astfel de practici de recrutare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia vrea să anexeze teritoriile ucrainene ocupate într-un nou district federal - okrug. Liderii separatiști din Lugansk și Donețk, înlocuiți