Antena Meniu Search
x

Rușii l-au inclus pe lista de persoane căutate pe Andy Stone, purtător de cuvânt al Meta. Moscova nu a anunțat încă pentru ce îl anchetează

Rusia l-a plasat pe purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, pe o listă de persoane căutate pentru acuzații nespecificate, a anunțat duminică agenția de știri de stat TASS, citată de The Guardian. Jurnaliștii au precizat că Ministerul rus de Interne a deschis o anchetă penală împotriva lui Stone, dar nu a dezvăluit detaliile anchetei sau acuzațiile, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 26.11.2023, 17:22

Logo-ul Meta
Rușii l-au inclus pe lista de persoane căutate pe Andy Stone, purtător de cuvânt al Meta. Moscova nu a anunțat încă pentru ce îl anchetează - Shutterstock

În martie 2022, autoritățile ruse au anunțat că au deschis o anchetă penală împotriva „acțiunilor ilegale ale angajaților Meta” și l-a menționat pe Stone, spunând că acesta „a ridicat interdicția de a lansa apeluri la violență împotriva armatei ruse pe platformele sale” și că, astfel, incită la activități extremiste.

Biroul de presă al Meta nu a răspuns la o solicitare a Reuters, care a cerut un comentariu pe această temă.

Facebook şi Instagram sunt blocate în Rusia de la începutul Războiului din Ucraina şi sunt inaccesibile fără o reţea virtuală privată (VPN), la fel ca Twitter şi numeroase site-uri ale presei critice cu puterea.

Înainte să fie interzise, milioane de ruşi foloseau aplicaţiile Meta, mai ales Instagram, o reţea care rămâne apreciată de către tinerii ruşi în pofida blocării ei. În aprilie 2022, Rusia a plasat numele CEO-ului Meta Mark Zuckerberg pe  lista neagră a persoanelor căre le interzice intrarea pe teritoriul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rușii l-au inclus pe lista de persoane căutate pe Andy Stone, purtător de cuvânt al Meta. Moscova nu a anunțat încă pentru ce îl anchetează