Antena Meniu Search
x

Samsung anunţă sistarea livrărilor de produse în Rusia

Samsung a anunţat că a oprit vânzările de produse din Rusia, în urma invadării Ucrainei, şi, în plus, va dona mai multe milioane de dolari în sprijinul eforturilor umanitare desfăşurate în Ucraina.. Consecinţă a invadării Ucrainei, Rusia va rămâne fără produsele Samsung, de la smartphone-uri la chipset-uri.

de Redactia Observator

la 05.03.2022, 09:51

Samsung anunţă sistarea livrărilor de produse în Rusia
Samsung anunţă sistarea livrărilor de produse în Rusia - Shutterstock

În total, Samsung va dona 6 milioane de dolari. Din aceştia, 1 milion de dolari este reprezentat de valoarea produselor proprii donate de compania coreeană. În ceea ce priveşte oprirea vânzărilor, nu vor mai fi vândute în Rusia o gamă largă de electronice, în frunte cu smartphone-urile, dar nici chipset-uri, care fac deja obiectul unei crize globale.

Oricum, embargoul impus zborurilor către Rusia face foarte dificilă sarcina oricărei companii care ar mai dori să-şi aducă produsele în această ţară. Samsung are o cotă de 30% pe piaţa smartphone-urilor din Rusia, conform Counterpoint Research data. Apple, care la rândul ei şi-a oprit vânzările aici, are 13% cotă de piaţă în Rusia.

Există şi o fabrică de televizoare Samsung în Rusia, însă, din comunicarea companiei nu reiese dacă aceasta îşi va înceta activitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Samsung anunţă sistarea livrărilor de produse în Rusia