Antena Meniu Search
x

Discursul Iuliei Timoşenko, motiv de sărbătoare în Piaţa Independenţei din Kiev

Manifestanţii au primit-o ca pe o eroină pe Iulia Timoşenko, atunci când fostul premier şi-a făcut apariţia. Preşedintele demis a încercat noaptea trecută să fugă din ţară şi nu se ştie unde se află acum.

Vezi și

Iulia Timoşenko şi-a petrecut primele ore de libertate în mijlocul manifestanţilor de pe Maidan. Le-a mulţumit şi le-a spus că datorită lor a ieşit din închisoare, după 3 ani de detenţie. Iar ei au primit-o ca pe un lider.

Posturile de televiziune au difuzat imagini cu momentul în care preşedintele demis Viktor Ianukovici pleacă din palatul prezidenţial, la bordul unui elicopter. Se întâmpla vineri seara. Acum, Ianukovici este blocat undeva lângă oraşul estic Doneţk. A vrut să fugă din ţară cu avionul, dar grănicerii nu l-au lăsat.

Preşedinte intermiar este acum Alexandr Turcinov. Tot el este şi premier, şi preşedinte al Parlamentului. Alegeri vor fi abia pe 25 mai. Iar unii lideri ai Opoziţiei şi-au anunţat deja interesul să participe.

Noii lideri de la Kiev a anunţat că peste două zile ţara va avea un Guvern. Nu se ştie deocamdată ce rol va juca Iulia Timoşenko în noua ecuaţie a puterii. Ea a anunţat, deocamdată, că nu o interesează să devină premier. Nicio vorbă despre o eventuală candidatură la preşedinţie.


Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Discursul Iuliei Timoşenko, motiv de sărbătoare în Piaţa Independenţei din Kiev