Antena Meniu Search
x

Video Scandal monstru în Italia. Deținuți bătuți și umiliți într-o închisoare, 52 de gardieni sunt anchetați de autorități

Un scandal monstru vizează poliţia peniteniciară din Italia. Imagini apărute pe internet arată cum deţinuţii dintr-o închisoare din apropiere de Napoli sunt bătuţi de gardieni cu pumnii şi bastoanele. 52 de poliţişti au fost suspendaţi şi sunt anchetaţi. Violenţele ar fi răzbunarea gardienilor pentru un protest al deţinuţilor speriaţi de apariţia unui caz de infectare cu covid. Atenție, imaginile sunt cu puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 21:53

Vezi și

Camerele de supraveghere din închisoarea au înregistrat totul. Deţinuţii nu au parte de pic de milă. În aceste imagini, mai mulţi dintre ei sunt obligaţi să traverseze o cameră în genunchi în timp ce sunt loviţi şi batjocoriţi. Sunt loviţi cu pumnii şi picioarele chiar în stomac sau în zona capului, iar calvarul nu încetează nici când cad la pământ. 

Bătaia din închisoarea italiană, surprinsă de camerele de supraveghere

Imaginile de pe camerele de supravegehere au surprins chiar şi momentul în care gardienii lovesc un deţinut aflat în scaunul cu rotile. Varianta oficială a poliţiştilor este că stingeau o revoltă internă. Se întâmpla în aprilie 2020. Prizonierii susţin că cereau doar măşti într-o perioadă în care Italia era decimată de coronavirus.

Imaginile au fost obţinute şi publicate de un ziar italian. Șapte minute fără filtru în care violenţele se ţin lanţ. Procuratura a deschis anchetă încă din septembrie anul trecut. În aceeaşi zi, aproape o mie de deţinuţi au fost dezbrăcaţi la piele şi torturaţi, iar mesajele schimbate între gardieni le demonstrează procurorilor că totul a fost premeditat. 52 de agenţi ai poliţiei penitenciare sunt cercetaţi în acest dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Scandal monstru în Italia. Deținuți bătuți și umiliți într-o închisoare, 52 de gardieni sunt anchetați de autorități