Antena Meniu Search
x

Schelet elefantului prmit cadou de Ludovic al XIV-lea, distrus cu o bormasina

Scheletul unui elefant primit in dar de Regele Soare a fost distrus de un tanar inarmat cu un fierastrau mecanic. Acesta a dat buzna la adapostul noptii in muzeul in care era expus scheletul si a taiat unul dintre coltii animalului.

Vezi și

Incidentul a avut loc la Muzeul National de Istorie Naturala, una din cele mai importante institutii de acest gen din lume. In toiul noptii, un barbat de 20 de ani a sarit gardul, a spart o fereastra si a ajuns in marea galerie unde se odihnesc zeci de schelete mari si mici. Dupa ce si-a gasit tinta, a pornit drujba pe care o adusese si a retezat coltul stang al elefantului.

Speriat, tanarul si-a abandonat fierastraul, fara ca macar sa-l opreasca, dar nu a uitat sa ia fildesul, pe care politistii l-au recuperat atunci cand l-au prins, cu doar cateva strazi mai departe. Motivul jafului este, deocamdata, necunoscut. Scheletul elefantului are mai mult o valoare istorica: animalul, de sex feminin, i-a fost daruit, pe cand era viu, regelui Ludovic al XIV-lea, din partea suveranului Portugaliei.

Valoarea istorica nu poate fi, insa, convertita in bani, asa ca hotul nu se putea in niciun caz imbogati din fildesul furat. Specialistii promit ca vor. vindeca rana atat de brutala a elefantului. Mai ales ca, din cate se stie, coltii de fildes nici nu sunt, de fapt, originali, ci au fost adaugati scheletului in secolul al XIV-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Schelet elefantului prmit cadou de Ludovic al XIV-lea, distrus cu o bormasina