Antena Meniu Search
x

Secetă cruntă în Vietnam. Imagini sfâşietoare cu un copil ce strânge ultimele picături de apă dintr-un lac secat pentru a le duce familiei | GALERIE FOTO

Vietnam se confruntă cu o secetă teribilă şi este una dintre cele mai vulnerabile ţări atunci când vine vorba de schimbările climatice. Potrivit AsiaNews, aproximativ 13,6 milioane de vietnamezi nu au acces la apă potabilă pentru a-şi desfăşura activităţile zilnice. Condiţiile meteo extreme au creat o secetă puternică.

de Redactia Observator

la 12.09.2021, 15:38

Conform sursei citate, din 26 august şi până în prezent nu mai puţin de 39 de persoane au murit şi alte 64 au fost rănite din pricina dezastrelor naturale. Evenimentele meteo extreme au afectat 70.000 de hectare de orez şi 6.000 de hectare de alte culturi, iar peste 200 de case au fost distruse. Potrivit Ministerului Mediu din Vietnam, cel puţin 9.000 de vietnamezi mor anual din cauza lipsei apei şi a igienei precare, iar 250.000 de persoane ajung la spital din pricina apei contaminate.

Banca Mondială estimează că cea mai mare ameninţare la adresa economiei Vietnamului este reprezentată de poluarea apei. Dacă situaţia nu va fi îmbunătăţită până în 2035, cel târziu, Vietnamul ar putea înregistra o scădere a PIB-ului de până la 6%. Agenţia foto Profimedia a prezentat o serie de fotografii de-a dreptul sfâşietoare cu un copil care încearcă să strângă ultimele picături de apă dintr-un lac secat pentru a le duce familiei. Fotografiile au câştigat premiul din acest an la concursul "World Humanitarian Day".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Secetă cruntă în Vietnam. Imagini sfâşietoare cu un copil ce strânge ultimele picături de apă dintr-un lac secat pentru a le duce familiei | GALERIE FOTO