Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Șeful cartelului Sinaloa, "El Mayo", pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri în SUA

Considerat cel mai mare baron al drogurilor din lume, șeful cartelului mexican Sinaloa, Ismael "El Mayo" Zambada a pledat vineri nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri în același tribunal din New York în care Joaquin "El Chapo" Guzman, cofondator al cartelului Sinaloa, a fost condamnat, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 21:55

Șeful cartelului Sinaloa, "El Mayo", pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri în SUA
- Profimedia

Joaquin "El Chapo" Guzman, cofondator al cartelului Sinaloa, a fost condamnat cu cinci ani înainte. Zambada a pledat nevinovat pentru cele 17 capete de acuzare, care includ, de asemenea, spălare de bani și acuzații legate de arme, în cadrul unei audieri în fața judecătorului James Cho din Brooklyn, potrivit Reuters. Cho a ordonat ca Zambada, în vârstă de 70 de ani, să fie încarcerat în așteptarea procesului.

Zambada a fost reținut la 25 iulie pe un aerodrom din New Mexico

"Acuzatul și-a dedicat eforturile de-a lungul deceniilor pentru a crește, a spori și a spori puterea cartelului - și puterea și poziția sa individuală în cartel după ce partenerul său El Chapo a fost capturat", a scris biroul procurorului federal din Brooklyn într-un document depus joi în instanță.

Articolul continuă după reclamă

Zambada a fost reținut la 25 iulie pe un aerodrom din New Mexico, împreună cu unul dintre fiii lui Guzman, Joaquin Guzman Lopez, într-o lovitură majoră pentru forțele de ordine americane. El a fost apoi dus la El Paso, Texas, unde a pledat nevinovat în fața unui tribunal federal pentru acuzații separate de trafic de droguri. Săptămâna trecută, judecătoarea districtuală Kathleen Cardone l-a transferat la Brooklyn, după ce Departamentul de Justiție al SUA a solicitat ca el să fie judecat mai întâi acolo.

Cazul din Brooklyn a început în 2009 și include acuzații legate de traficul de fentanil, un opioid sintetic care face ravagii în Statele Unite. "El Chapo" Guzman ispășește o condamnare pe viață într-o închisoare de maximă securitate din Colorado. Fiul său a pledat nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din Chicago. Schimburile de focuri din această săptămână din statul Sinaloa, din vestul Mexicului, au stârnit temeri că un război intracartel este pe cale să izbucnească în urma arestării lui Zambada.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Șeful cartelului Sinaloa, "El Mayo", pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri în SUA