Antena Meniu Search
x

Şeful Pentagonului, internat pentru a doua oară. Lloyd Austin a ajuns la ATI pentru o problemă urgentă la vezica urinară

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost ''internat la terapie intensivă'' în cadrul spitalizării sale pentru o problemă ''urgentă'' la vezica urinară, a anunţat duminică seară Pentagonul, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 10:47

Şeful Pentagonului, internat pentru a doua oară. Lloyd Austin a ajuns la ATI pentru o problemă urgentă la vezica urinară
Şeful Pentagonului, internat pentru a doua oară. Lloyd Austin a ajuns la ATI pentru o problemă urgentă la vezica urinară - Profimedia Images

''În această seară, după o serie de teste şi evaluări, secretarul a fost internat în unitatea de terapie intensivă a Centrului medical militar naţional Walter Reed pentru îngrijiri şi o supraveghere atentă'', indică un comunicat al Departamentului Apărării american.

''În acest moment, nu este clar cât timp va rămâne spitalizat secretarul Austin. Problema actuală la vezica urinară nu ar trebui să afecteze recuperarea sa completă prevăzută. Prognosticul său legat de cancer rămâne excelent'', au precizat medicii John Maddox şi Gregory Chesnut, citaţi în comunicat.

Începând de duminică, ora locală 17:00 (22:00 GMT), secretarul adjunct al apărării Kathleen Hicks asigură atribuţiile de şef al Pentagonului. Cu câteva ore înainte, Pentagonul anunţase că Lloyd Austin ''se deplasase la spital cu sistemele de comunicaţii clasificate şi neclasificate necesare" pentru a-şi îndeplini atribuţiile. Casa Albă şi Congresul au fost informate, a precizat Departamentul Apărării american.

Şeful Pentagonului, de două ori la spital

Pe acelaşi subiect

Într-o conferinţă de presă la 1 februarie, secretarul apărării american şi-a cerut scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer, problemă care a stârnit o mare controversă în ţară. În plin an electoral şi în timp ce SUA urmăresc îndeaproape conflictele din Ucraina şi Fâşia Gaza, Austin a fost operat şi internat de două ori în decembrie şi ianuarie fără ca preşedintele Joe Biden să ştie ceva despre asta.

''A fost o eroare. Ar fi trebuit să îl informez pe preşedinte despre diagnosticul meu de cancer. De asemenea, ar fi trebuit să spun asta echipei mele şi populaţiei americane şi îmi asum întreaga responsabilitate. Prezint scuze colegilor mei şi populaţiei americane'', a declarat ulterior Lloyd Austin. El a precizat că nu există niciun risc pentru ''comandamentul şi controlul Departamentului Apărării''.

De această dată, Pentagonul a comunicat rapid despre noua spitalizare a lui Lloyd Austin, presa fiind anunţată la aproximativ două ore după plecarea sa la spital.

Controversele referitoare la problemele de sănătate ale secretarului american al apărării au survenit într-o perioadă când forţele americane în Irak şi Siria sunt vizate constant de atacuri ale combatanţilor susţinuţi de Iran, conform Washingtonului.

Şeful Pentagonului este şi un personaj cheie în eforturile administraţiei Biden de a-şi menţine sprijinul pentru Ucraina în conflictul acesteia cu Rusia, în contextul în care republicanii din Congres refuză să autorizeze noi finanţări pentru ajutorul militar furnizat Kievului.

Mai mulţi congresmeni republicani au cerut destituirea lui Austin, însă preşedintele Joe Biden a declarat că şeful Pentagonului se bucură în continuare de încredere din partea sa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Şeful Pentagonului, internat pentru a doua oară. Lloyd Austin a ajuns la ATI pentru o problemă urgentă la vezica urinară