Antena Meniu Search
x

Selfie-urile sunt periculoase pentru copii şi adolescenţi, arată un studiu

Selfie-urile au devenit mai periculoase chiar decât fenomenul de bullying, pentru copii şi adolescenţi. Un studiu britanic arată de ce.

Vezi și

Selfie-urile au devenit mai periculoase chiar decât fenomenul de bullying, pentru copii şi adolescenţi. Un studiu britanic demonstrează că fotografiile de tip selfie pe reţelele de socializare îi fac să-şi pună întrebări despre... aspectul fizic. Cercetătorii spun că ei ajung chiar să aibă probleme de comportament şi de încredere în sine după ce primesc critici la selfie-urile postate.

Pare să fie doar un selfie, însă iată că provoacă grave probleme în rândul tinerilor. Moda acestor fotografii vine, cum probabil vă aşteptaţi, de la celebrităţile de peste Ocean. Nu toate domnişoarele au, însă, silueta lui Kim Kardashian sau a lui Jennifer Lopez.

Băieţii, pe de altă parte, sunt convinşi că, pentru a fi remarcaţi, trebuie să aibă neapărat un abdomen bine lucrat, pentru că..aşa au văzut la idolii lor. Aspectul fizic devine, iată, vital pentru supravieţuirea pe reţelele sociale. Iar cei care nu se potrivesc tiparelor sunt daţi la o parte şi criticaţi.

De aceea ajung tinerii să fie complexaţi de modul în care arată şi să îşi piardă încrederea în sine. Asta arată studiul la care au participat 1.300 de tineri. 

În plus, presiunea de a arăta cât mai bine pe internet îi împinge pe tineri către un stil de viaţă nesănătos. Ţin diete una mai periculoasă ca alta sau fac exces de zel atunci când vine vorba despre mersul la sală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Selfie-urile sunt periculoase pentru copii şi adolescenţi, arată un studiu