Antena Meniu Search
x

"Soarele artificial" al chinezilor "a ars" la 120 de milioane de grade Celsius pentru 120 de secunde

Reactorul de fuziune nucleară al chinezilor a stabilit un nou record. Potrivit Global Timesc, reactorul a atins temperatura de 120 de milioane de grade Celsius pe care a menţinut-o pentru 100 de secunde.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 17:47

"Soarele artificial" al chinezilor "a ars" la 120 de milioane de grade Celsius pentru 120 de secunde. Care e următorul record ce trebuie doborât
- Profimedia

Cercetătorii chinezi speră că reactorul, denumit şi "soare artificial" să producă suficientă energie verde pentru a alimenta Beijingul. Precedentul record era de 82 de milioane de grade Celsius pentru 100 de secunde.

Li Miao, directorul departamentului de fizică al Universităţii din Shenzhen, a stabilit un ţel şi mai îndrăzneţ. Îşi doreşte că reactorul să menţină temperatura de 120 de milioane de grade pentru o întreagă săptămână.

Chinezii lucrează la proiectul "soarelui artificial" din 2006. Reactorul de fuziune nucleară a fost lansat anul trecut.

Şi Coreea de Sud are un "soare artificial". Potrivit primelor date, reactorul coreenilor a atins doar 100 de milioane de grade Celsius pentru 20 de secunde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Soarele artificial" al chinezilor "a ars" la 120 de milioane de grade Celsius pentru 120 de secunde