Antena Meniu Search
x

Şofer român de TIR, condamnat la 20 de luni de închisoare după ce a fost prins transportând 16 kilograme de cocaină, în Franţa: "Regret, am crezut că este cannabis"

Un şofer român de TIR, prins în urmă cu o lună transportând 16 kilograme de cocaină, în portul Calais, Franţa, a fost condamnat la 20 de luni de închisoare.

de Monica Palade

la 25.07.2021, 23:03

Şofer român de TIR, condamnat la 20 de luni de închisoare după ce a fost prins transportând 16 kilograme de cocaină, în Franţa: "Regret, am crezut că este cannabis" - Shutterstock

În faţa instanţei, tânărul de doar 25 de ani a mărturisit că ştia că transportă substanţe ilegale, dar credea că este cannabis. Potrivit publicației La Voix du Nord, citată de stiridiaspora, pe 26 iunie, românul a fost oprit de vameşi, care i-au descoperit cocaina în camion.

Şoferul a fost arestat pe oc. În faţa instanţei, tânărul a povestit că într-o parcare din Luxemburg, a fost abordat de un bărbat, în timp ce îşi alimenta maşina şi i-a propus contra sumei de 1.500 de euro să îi transporte marfa.

Amendă uriaşă

A ştiut atunci că sunt substanţe interzise, dar a crezut tot timpul că este cannabis. "Regret foarte mult ceea ce am făcut", a spus românul în faţa judecătorului, spunând că a făcut asta doar pentru a câştiga mai mulţi bani.

Tribunalul l-a condamnat la douăzeci de luni de închisoare și i-a interzis intrarea pe teritoriul Franței timp de cinci ani. Totodată, el mai trebuie să plătească o amendă de 644.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Şofer român de TIR, condamnat la 20 de luni de închisoare după ce a fost prins transportând 16 kilograme de cocaină, în Franţa: "Regret, am crezut că este cannabis"