Antena Meniu Search
x

Șofer român la volanul TIR-ului de 40 t, urmărit cu viteză de poliție, în Italia: "Avea o privire absentă!"

Șofer român, la volanul TIR-ului de 40 t, a fost urmărit cu viteză de poliție, în Italia. "Avea o privire absentă!", au spus despre el agenții, după ce au reușit să-l oprească și să-l dea jos din cabină.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 19.06.2020, 13:50

Șofer român de TIR
Românul a fost oprit cu mare greutate de agenții italieni - Poliția italiană
  • Românul conducea un camion încărcat, avea peste 40 de tone.
  • Poliția l-a urmărit mai mult de 10 km, înainte să-l poată opri.

Un șofer român de TIR a fost urmărit mai bine de zece km pe autostradă de un echipaj de poliție, fiind oprit abia în apropiere de Ancona, pe secțiunea Fano a autostrăzii 14. 

Camionul, cu o greutate totală de peste 40 de tone, a fost inițial interceptat la km 212. O intervenție nu fără riscuri și foarte complicată pentru polițiști. Vehiculul înmatriculat în România a fost văzut în timp ce se deplasa oblic pe cele trei benzi, ajungând să ocupe întreaga șosea pedistanță lungă, intrând inclusiv pe banda de urgență. 

O serie de manevre uluitoare, scrie Fano Informa, având în vedere viteza de peste 80/90 km pe oră menținută de șofer, cu camionul de peste 40 de tone, pentru mai bine de 10 km. Polițiștii au urmărit vehiculul folosind toată experiența și îndemânarea posibilă, în încercarea de a opri goana nebună a românului, repetând somația de a opri cu mijloace vizuale și sonore.

Când în sfârșit TIR-ul a oprit, agenții Polstrada au identificat un cetățean român pe scaunul șoferului, într-o evidentă stare alterată psihofizică. Simptomatologia era alarmantă: respirație alcoolică puternică, privire absentă și necoordonare motorie.

Șoferul camionului, supus testelor obișnuite de alcool, a arătat o valoare excepțională: un conținut de alcool de 2,73 (g/l). Agenții Poliției Rutiere, care l-au denunțat pe român pentru conducere sub influența alcoolului în cea mai gravă situație, cu toți factorii agravanți posibili. Permisul de conducere a fost reținut imediat și vehiculul confiscat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Șofer român la volanul TIR-ului de 40 t, urmărit cu viteză de poliție, în Italia: "Avea o privire absentă!"