Antena Meniu Search
x

Video Şoferi de TIR sechestraţi de o bandă de români, în Italia. Hoţii au fost filmaţi în timp ce le jefuiau camioanele

Operaţiune de amploare a poliţiei în Italia, pentru prinderea unei bande de tâlhari, după mai multe jafuri comise anul trecut. Hoţii spărgeau camioanele parcate în diferite zone din nordul Peninsulei, iar în două dintre atacuri, infractorii i-au sechestrat pe şoferi. Ieri, oamenii legii au arestat cinci persoane, între care şi români.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.02.2021, 08:09

Şoferi de TIR sechestraţi de o bandă de români, în Italia. Hoţii au fost filmaţi în timp ce le jefuiau camioanele - captura video
  • Furturile din camioane au fost comise între august şi octombrie 2020.
  • În două dintre jafuri, banda a sechestrat șoferii de TIR.

Cinci indivizi, membri ai unei grupări infracționale, suspectaţi că au jefuit zeci de TIR-uri parcate în diferite zone din nordul Italiei, au fost arestați marți, 9 februarie 2019. 

Potrivit publicației Milano Today, furturile din camioane au fost comise între august şi octombrie 2020.

În două dintre jafuri, banda a sechestrat șoferii de TIR, oamenii fiind apoi abandonați într-o zonă industrială din Liscate.

Ancheta carabinierilor din Cassano d’Adda a pornit de la unul dintre aceste jafuri, petrecut în localitatea Basiano, în 31 august 2020, lângă o companie de logistică. 

Atunci, hoţii au furat dintr-un TIR parcat zeci de bidoane cu ulei pentru motor în valoare totală de aproximativ 30.000 de euro.

Români arestați în Italia, jefuiau șoferii de TIR în parcări

În timpul investigaţiei, la 15 septembrie 2020, carabinierii arestaseră (și investigau pentru primirea de bunuri furate) un tânăr român de 22 de ani.

Băiatul a fost prins în Segrate conducând o dubă plină de computere și monitoare în valoare de peste 600 mii de euro, furate dintr-un TIR parcat în Cavenago Brianza, provincia Monza e Brianza. 

Oamenii legii au informații că cei cinci arestați marți dimineață au fost implicați și ei în acel jaf, precum și într-un furt dintr-un TIR parcat în Liscate, comis la data de 30 octombrie 2020.

În 3 decembrie 2020, carabinierii arestaseră șapte bărbați (patru români și trei ecuadorieni) în Milano și Settimo Milanese, considerați responsabili pentru un jaf din Treviglio.

Polițiștii italieni au găsit multe dintre bunurile furate într-un depozit din Settimo Milanese, baza logistică a bandei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Şoferi de TIR sechestraţi de o bandă de români, în Italia. Hoţii au fost filmaţi în timp ce le jefuiau camioanele