Antena Meniu Search
x

Soluția găsită de Israel pentru a acorda certificat verde celor care au trecut prin boală, chiar dacă oficial nu au fost testați pozitiv la Covid

Israelienii vor putea, în premieră, să obțină un certificat verde de recuperare după Covid-19, de la Ministerul Sănătății, chiar dacă oficial nu au fost testați pozitiv. Certificatul verde de recuperare va fi obținut după efectuarea unui test serologic capabil să identifice anticorpii declanșați de boală, spre deosebire de cei provocați prin vaccinare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.11.2021, 15:49

Soluția găsită de Israel pentru a acorda certificat verde celor care au trecut prin boală, chiar dacă oficial nu au fost testați pozitiv la Covid
Soluția găsită de Israel pentru a acorda certificat verde celor care au trecut prin boală, chiar dacă oficial nu au fost testați pozitiv la Covid - Profimedia Images

Astfel, conform noilor reglementări, persoanele care au fost bolnave de Covid, dar nu au făcut un test oficial în acest sens, vor putea dovedi prezența anticorpilor în sângele lor prin efectuarea unui tip specific de test serologic cunoscut sub numele de testul „N”. Acest tip de test identifică anticorpii declanșați de boală, spre deosebire de cei provocați de vaccinare, scrie jpost.com.

Certificat verde pentru persoanele care au trecut prin boală și care se vaccinează o singură dată

Cu rezultatele testului serologic, vor putea primi un certificat verde cu o singură inoculare de vaccin sau cu cele două doze administrate în mod obișnuit pentru a fi considerați complet imunizați, indiferent de cât timp a trecut de la vaccinare.

Conform regulilor generale din această țară, cei care s-au recuperat după Covid-19 sunt eligibili pentru un certificat verde timp de șase luni de la data recuperării, dovedită printr-un test PCR. Odată ce expiră cele șase luni, au nevoie de o singură doză. Dacă au contractat virusul COVID-19, după ce au fost deja vaccinați, nu au nevoie de o altă vaccinare.

Pe acelaşi subiect

Israelienii consideră că o combinație între recuperarea după boală și o doză oferă o protecție foarte puternică și durabilă împotriva Sars-Cov-2.

Conform noii reglementări, persoanele care consideră că s-au recuperat de Covid-19 și nu doresc să primească două sau trei doze de vaccin vor putea obține un certificat verde după o singură vaccinare.

Testul serologic costă între 40 și 110 euro

Testul poate fi efectuat la un laborator recunoscut de Ministerul Sănătății din Israel. Cei care doresc să îl efectueze vor trebui să plătească din propriul buzunar, iar costul acestuia poate fi cuprins între 40 și 110 euro.

Până acum, 1,32 milioane de israelieni s-au recuperat de COVID-19, potrivit Ministerului Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Soluția găsită de Israel pentru a acorda certificat verde celor care au trecut prin boală, chiar dacă oficial nu au fost testați pozitiv la Covid