Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sondaj la ieşirea la urne, în Germania: AfD, pe primul loc în Turingia şi pe locul al doilea în Saxonia, după CDU

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) s-a plasat pe primul loc la alegerile din Turingia şi pe locul al doilea, după Uniunea Creştin-Democrată (CDU) în Saxonia, cele landuri federale din estul Germaniei unde duminică s-au desfăşurat scrutine regionale, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne, transmite EFE, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.09.2024 , 08:38

În Turingia, AfD a obţinut 30,5% din voturi, urmată de CDU cu 24,6%, Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW) cu 16%, Die Linke (Stânga) cu 12% şi Partidul Social Democrat (SPD) cu 12%.

E pentru prima dată când AfD obţine cele mai multe voturi într-un land

Acesta este pentru prima dată când AfD obţine cele mai multe voturi într-un land, însă şansele sale de a forma guvernul regional sunt reduse din cauza 'cordonului sanitar' din jurul său.

Vezi și

În Saxonia, CDU a întrunit 31,5% din voturi, urmată de AfD cu 30%, BSW cu 12%, SPD cu 8,5% şi Verzii cu 5,5%. Pe baza acestor rezultate, formarea guvernelor în cele două landuri se anunţă dificilă, comentează EFE.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri externe » Sondaj la ieşirea la urne, în Germania: AfD, pe primul loc în Turingia şi pe locul al doilea în Saxonia, după CDU