Antena Meniu Search
x

Foto Spaniolii care au linşat un român, condamnaţi la ani grei de închisoare și la plata unui milion de euro. Mama tânărului a căzut în genunchi după sentinţă

Tribunalul din Bizkaia i-a considerat vinovaţi pe cei 7 inculpați mai în vârstă care făceau parte din banda "Los Koalas" și a condamnat pe 5 dintre ei pentru tentativă de omor şi la plata de un milion de euro daune morale victimei. Alex Ioniţă a fost bătut crunt după o petrecere în 2021 de un grup infracţionat şi băgat în comă, de unde a ieşit după 2 ani, iar în prezent se află într-o stare vegetativă continunând recuperările. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 16:39

Spaniolii care au linşat un român, condamnaţi la 20 de ani de închisoare și la plata unui milion de euro. Mama tânărului a căzut în genunchi după sentinţă
Spaniolii care au linşat un român, condamnaţi la 20 de ani de închisoare și la plata unui milion de euro. Mama tânărului a căzut în genunchi după sentinţă - El Mundo / ETB

Tribunalul Bizkaia a decis că cei 7 tineri care l-au atacat pe Alex Ioniță, lăsându-l în comă, făceau parte dintr-un „grup infracțional” autointitulat „Frații Koala” și că cinci dintre ei au comis infracțiunea de tentativă de omor. Patru dintre „Frații Koala” au fost condamnați la 20 de ani de închisoare și toți vor trebui să ofere despăgubiri de un milion de euro lui Alex Ioniță, tânărul român care a rămas în comă pe 25 iulie 2021 și care se află în o stare vegetativă în prezent, după ce în 2023 şi-a revenit din comă, conform El Mundo.

Dreptate după 3 ani de la nenorocire

Judecătorii Tribunalului Bizkaia i-au condamnat pe 6 dintre infractori, care în iulie 2021 aveau vârsta legală, la pedepse de închisoare de 20, 14 și 10 ani de închisoare și 12 luni. Pe lângă aceștia, alți șase minori au fost implicați în atacul împotriva lui Ioniță și au fost deja judecați și condamnați la detenție în centre speciale.

Prima mărturisire a mamei după sentinţă

Pe acelaşi subiect

"Doamne Iisuse, îţi mulţumesc pentru ce ai făcut! Îţi mulţumesc, Doamne, Îţi mulţumesc!", a strigat mama băiatului la finalizarea sentinţei.

Sentința acreditează teza avocaților familiei și a Parchetului despre cele întâmplate în noaptea de 25 iulie în parcul Jauregizar din Amorebieta unde se aflau sute de tineri. În ciuda strategiei de apărare a acuzaților, judecătorii subliniază în sentința lor că inculpații au convenit „de comun acord” și cu „dorința de a pune capăt vieții sau de a-și imagina acea posibilitate” l-au înconjurat pe Alex Ioniță, un tânăr român de 23 de ani care era in parc.

Atacatorii nu au avut un motiv precis pentru atac

Fără niciun motiv exact, l-au bătut lovindu-l cu diverse obiecte și cu piciorul până când tânărul a rămas întins la pământ „cu o hemoragie mare la cap”. Ioniță a fost transferat câteva minute mai târziu la spital cu leziuni grave ale creierului de la care nu s-a mai putut recupera în ciuda îngrijirii continue a părinților și, mai ales, a mamei sale Ana Claudia, care locuia în Germania când fiul ei a fost atacat.

Judecătorii descriu atacul împotriva lui Alex drept un „linșaj autentic” și evidențiază că cea mai sigură dovadă este videoclipul înregistrat de unul dintre acuzați pe care acesta l-a publicat ulterior pe rețelele de socializare. Cei șase condamnați pentru infracțiunea de tentativă de omor despăgubesc în solidar victima cu 1.071.509 euro, precum și 20.000 euro părinților acesteia. Avocații lui Alex Ioniță au cerut închisoare permanentă revizuibilă pentru toți acuzații. Ana Claudia Ioniţă, mama tânărului atacat, i-a intrebat de ce i-au atacat fiul, fără a obţine un răspuns de la acuzat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Spaniolii care au linşat un român, condamnaţi la ani grei de închisoare și la plata unui milion de euro. Mama tânărului a căzut în genunchi după sentinţă