Antena Meniu Search
x

Spionajul german a interceptat conversaţii între soldaţii ruşi: "Mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi"

Mai multe conversații între soldații ruși interceptate de spionajul german arată că împuşcarea de civili ar face parte din strategia de război a Rusiei în Ucraina, informează Der Spiegel, citat de Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 07.04.2022, 12:28

Spionajul german a interceptat conversaţii între soldaţii ruşi: "Mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi" - Profimedia

BND (acronimul german al serviciului de spionaj german) a interceptat conversaţii radio între militari ruşi în care se menţionează moartea unor civili, iar Spiegel afirmă că unele dintre acestea ar putea avea legătură cu cazuri de civili găsiţi morţi pe străzile din Bucea, de lângă Kiev.

Întâi interogați, apoi împușcați

Un soldat povesteşte altuia cum el şi alţi soldaţi au împuşcat o persoană pe o bicicletă; într-o altă conversaţie interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că "mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi". Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din materialul BND se deduce că membri ai "Grupului Wagner" - care "s-au remarcat deja în intervenţia din Siria pentru cruzimea lor deosebită" - ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

Spiegel mai relatează că interceptările telefonice ale BND arată că împuşcarea civililor nu a fost o acţiune izolată a unor soldaţi, ci dovedesc că trupele ruse vorbeau despre fapte comise zilnic.

"Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acţiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii şi a terorii în rândul populaţiei civile pentru a elimina rezistenţa acesteia", notează publicaţia germană, potrivit Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Spionajul german a interceptat conversaţii între soldaţii ruşi: "Mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi"