Antena Meniu Search
x

Spriţul, băutura verii la Paris

Şpriţul este băutura preferată a francezilor, vara aceasta. În Paris, vânzările au depăşit cu mult aşteptările proprietarilor de baruri şi terase

Vezi și

Şpriţul este băutura preferată a francezilor, vara aceasta. În Paris, vânzările au depăşit cu mult aşteptările proprietarilor de baruri şi terase

Tot mai mulţi parizieni renunţă la cocktail-urile clasice în favoarea Spriţului. Gustul şi culoarea aduc aminte de oraşul Veneţia, spun specialiştii, lucru care face ca Spritz-ul să fie cea mai apreciată băutură în terasele din Franţa. Anul trecut, doar localurile italiene din Paris serveau această băutură. Vara aceasta însă, cocktail-ul făcut după reţeta originală, cu vin Prosecco, apă minerală şi lichior Aperol, se găseşte la orice terasă.

Specialiştii spun că nu doar gustul dulce-acrişor al băuturii şi culoarea portocalie atrage clienţii, ci şi preţul scăzut. La Paris, un cocktail poate să coste, dacă îl bei la un bar de cartier sau la unul de lux, între 10 şi 18 euro, să spunem. Un Spritz va costa mereu cu 3-4 euro mai puţin decât un cocktail clasic.

Cocktail-ul este foarte uşor de pregătit şi acasă, mai ales că toate ingredientele se pot găsi în orice supermarket. Presa din Hexagon scrie că vânzările de Spritz au crescut de aproximativ 10 ori în ultimul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Spriţul, băutura verii la Paris