Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Străinii care obţin cetăţenia rusă, obligaţi să se înregistreze la comisariatele militare. Legea a fost adoptată de Duma de Stat

Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a parlamentului federal, a adoptat miercuri în toate cele trei lecturi o lege care obligă persoanele ce dobândesc cetăţenia rusă să se înregistreze la comisariatele militare, sub ameninţarea de a le fi retrasă cetăţenia, relatează EFE, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 16:12

Străinii care obţin cetăţenia rusă, obligaţi să se înregistreze la comisariatele militare. Legea a fost adoptată de Duma de Stat
- Profimedia

Această lege a fost elaborată de un grup de deputaţi, sub conducerea preşedintelui Dumei, Viaceslav Volodin, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. Conform noilor norme în vigoare, străinii pe cale să obţină cetăţenia rusă vor trebui să se înregistreze la comisariatele militare înainte de a intra în posesia paşaportului.

Rusia măreşte salariile soldaţilor care încheie un contract cu Ministerul Apărării

Şeful Comitetului rus de Anchetă, Aleksandr Bastrîkin, a propus recent privarea de cetăţenie a celor naturalizaţi care refuză să meargă în armată pentru a-şi apăra noua patrie. Responsabilul rus a subliniat că străinii care primesc paşapoarte ruseşti "dobândesc nu numai drepturi, ci şi obligaţii în calitate de cetăţeni ai Federaţiei Ruse". La sfârşitul lunii iunie, Bastrîkin a estimat că 10.000 de noi cetăţeni ruşi au fost mobilizaţi pentru a lupta în cadrul "operaţiunii militare speciale", aşa cum numeşte oficial Moscova războiul pe care l-a declanşat în februarie 2022 în Ucraina.

Articolul continuă după reclamă

În acelaşi timp, regiunile ruse măresc salariile soldaţilor care încheie un contract cu Ministerul Apărării în încercarea de a atrage mai mulţi combatanţi. Consiliul municipal al Moscovei a anunţat săptămâna trecută că va plăti de acum 1,9 milioane de ruble (aproximativ 21.000 de dolari) pentru semnarea unui astfel de contract, ceea ce înseamnă că un soldat din capitala rusă ar putea câştiga până la 5,2 milioane de ruble (aproape 60.000 de dolari) în timpul unui an de serviciu în Ucraina.

Totodată, preşedintele rus Vladimir Putin a emis miercuri un decret privind dublarea la 400.000 de ruble (aproximativ 4.630 de dolari) a plăţii unice pentru cei care se înrolează în armată pentru a merge să lupte în Ucraina. Decretul prezidenţial precizează că această primă este extinsă la cetăţenii mobilizaţi, la recruţi şi la alţi cetăţeni ruşi şi străini care, între 1 august şi 31 decembrie, semnează un contract cu Ministerul Apărării pentru a servi în teritoriile ucrainene anexate de Moscova în septembrie 2022 - Doneţk şi Lugansk (est), Herson şi Zaporojie (sud).

În plus, Putin a recomandat autorităţilor regionale să stabilească şi să efectueze o altă plată unică de cel puţin 400.000 de ruble din bugetele proprii pentru cei care semnează contracte cu Ministerul rus al Apărării în perioada respectivă. În noiembrie 2022, această plată unică se ridica la 195.000 de ruble (aproximativ 2.250 de dolari la cursul de schimb actual).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Străinii care obţin cetăţenia rusă, obligaţi să se înregistreze la comisariatele militare. Legea a fost adoptată de Duma de Stat