Antena Meniu Search
x

Video Stratul de zăpadă depăşeşte 2.5 metri în Alaska. A nins atât de mult, încât acoperișurile unor clădiri au cedat şi s-au prăbuşit

Chiar dacă în Alaska condiţiile de iarnă sunt normale, ultimele ninsori din regiune le-au dat de furcă localnilor, care cu greu au făcut faţă stratului de zăpadă de peste doi metri jumătate. Pentru unii însă, omătul din belşug, a fost motiv de bucurie. 

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 08:45

Vezi și

În Alaska, a nins atât de mult, încât acoperișurile unor clădiri au cedat şi s-au prăbuşit. În cel mai mare oraș din regiune, Anchorage, stratul de omăt din prezent ar putea atinge o înălţime record. Oficialii îi îndeamnă pe localnici să se echipeze cu lopeţi sau chiar cu utilaje de zăpadă dacă vor să iasă din casă. 

Christopher Colon-Uele, student: Stăm în casă în cea mai mare parte a timpului. Mă mai plimb uneori, dar nu ies prea des.

În ciuda provocărilor iernii, unii s-au bucurat de stratul generos de zăpadă

Un localnic a construit un uriaş om de zăpadă, care măsoară peste şase metri. Snowzilla, așa cum a fost numit, a atras numeroşi turiști care s-au pozat cu el.

Christopher Colon-Uele, student: Ca să fiu sincer, este destul de distractiv, îmi place să sar în zăpadă. Este puțin cam greu, pentru ca nu au curățat trotuarele, așa că am alunecat și am căzut de câteva ori. Cam trebuie să rezolve asta.

Totuşi, sunt localnici care apreciază eforturile autorităţilor de a asigura o bună circulaţie în regiune.

Ian Beckett, şofer: Este diferit, mai ales pentru cineva ca mine, care trebuie să conducă în fiecare zi pentru a-și câștiga existența. Trebuie să recunoaștem că cei din Anchorage se descurcă acum destul de bine, având în vedere cât de proaste au fost drumurile anul trecut. 

Alaska a intrat deja în cartea recordurilor cu ninsoarea din acest an, care a devenit a opta cea mai mare înregistrată vreodată. Mai este însă mult timp până la sfârșitul sezonului rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Stratul de zăpadă depăşeşte 2.5 metri în Alaska. A nins atât de mult, încât acoperișurile unor clădiri au cedat şi s-au prăbuşit