Antena Meniu Search
x

Studiu: Femeile, care au trăit în urmă cu mii de ani, participau la vânătoare alături de bărbați

Femeile, care au trăit în urmă cu mii de ani, participau la toate sesiunile de vânătoare, inclusiv la cele care vizau animalele de talie mare, potrivit unui studiu realizat de Universitatea California.

de Redactia Observator

la 06.11.2020, 17:51

Vezi și
  • Potrivit unui nou studiu s-a descoperit că femeile care au trăit în urmă cu mii de ani participau la vânătoare, alături de bărbați.
  • Aproape jumătate dintre vânătorii care locuiau pe continentul american, în urmă cu mii de ani, ar fi putut să fie femei.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Un studiu apărut recent face lumină în privinţa unei probleme spinoase, îndelung dezbătută. Nu vorbim despre cifre, ci despre rolurile pe care le-au avut dintotdeauna bărbaţii şi femeile.

Contrar credinţelor de mii de ani potrivit cărora femeile au stat din cele mai vechi timpuri acasă, să aibă grijă de copii şi să facă de mâncare, mai aveau o îndeletnicire deloc de neglijat. Mergeau şi ele la vânătoare, alături de bărbaţi. Şi se avântau la asta chiar şi când venea vorba despre animale de talie mare.

Ba mai mult, să ştiţi că statutul de vânător nu era unul ocazional. Aproape jumătate dintre vânătorii care locuiau pe continentul american, în urmă cu mii de ani, ar fi putut să fie femei.

Concluzia aparţine cercetătărilor de la o universitate din America, în urma descoperirii unui schelet de femeie, înmormântă alături de nenumărate arme de vânătoare.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri externe » Studiu: Femeile, care au trăit în urmă cu mii de ani, participau la vânătoare alături de bărbați