Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Studiu: Tentativele de sinucidere au crescut în rândul tinerilor din SUA din cauza pandemiei. Cele mai afectate sunt adolescentele

Numărul tentativelor de sinucidere în rândul adolescenților din SUA a crescut în ultima perioadă. Potrivit datelor publicate de autoritățile sanitare americane, cea mai mare creștere s-a înregistrat în rândul fetelor.

de Redactia Observator

la 12.06.2021 , 16:55

Tentativele de sinucidere au crescut în rândul tinerilor din SUA
Tentativele de sinucidere au crescut în rândul tinerilor din SUA - Profimedia Images

Pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, vizitele la camerele de gardă au crescut într-un ritm alert în ultima perioadă, odată cu pandemia. Datele au fost puse la dispoziţie de Centrul pentru Prevenire și Control. 

Studiul arată că fetele sunt cele mai afectate

În vara anului 2020, în perioada iulie-august, numărul adolescenţilor care s-au prezentat la urgenţe a crescut cu 22%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. Ulterior, studiul a arătat că în perioada februarie-martie 2021, s-a înregistrat o creștere de până la 39% față de anul 2019. Cea mai mare prezență la camerele de gardă s-a înregistrat în rândul fetelor, unde creșterea a ajuns la peste 50 de procente, în timp ce pentru băieți diferența este cu mult mai mică, 3,7% dintre aceștia prezentând astfel de probleme, adică depresie sau gânduri de sinucidere.

Articolul continuă după reclamă

„Rezultatele acestui studiu arată o suferință mai mare în rândul fetelor tinere față de numărul înregistrat până în acest moment. Acest lucru întărește nevoia de a acorda mai multă atenție acestei populații și de a exercita mai multă prevenire.Tinerii reprezintă un grup cu risc ridicat, deoarece ar fi putut fi afectaţi în mod deosebit de măsurile luate pentru a reduce pandemia”, adaugă specialiștii. Printre posibilele cauze se regăseşte lipsa de comunicare cu profesorii şi colegii de clasă, creşterea consumului de substanţe, dar şi anxietatea provocată de problemele financiare ale familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Studiu: Tentativele de sinucidere au crescut în rândul tinerilor din SUA din cauza pandemiei. Cele mai afectate sunt adolescentele