Antena Meniu Search
x

SUA au ordonat evacuarea ambasadei din Cairo

Departamentul de Stat al Statelor Unite a ordonat miercuri evacuarea majoritatii personalului de la ambasada americana din Cairo, Egipt, la cateva ore dupa demiterea presedintelui Morsi de catre armata

La doar cateva ore dupa demiterea presedintelui Morsi de catre armata, Departamentul de Stat “a ordonat personalului diplomatic american neesential si familiilor lor sa paraseasca Egiptul din cauza tulburarilor politice si sociale”. Totodata, americanii au fost sfatuiti “sa-si amane calatoriile in Egipt”, iar cei care traiesc in taram sa-l paraseasca.

Ambasada Statelor Unite a fost inchisa miercuri ca masura de precautie, pentru ca uneori devine tinta manifestantilor. Din cauza sarbatorii nationale americane din 4 iulie si a zilelor de odihna de vineri si sambata din lumea araba, ambasada va fi redeschisa cel mai devreme duminica.

In ciuda acestor sfaturi, autoritatile americane nu va inchiria, in aceasta perioada, avioanele speciale si nu va realize poduri aeriene pentru evacuarile."Daca doriti sa parasiti Egiptul, trebuie sa va organizati plecarea cat mai curand posibil. Aeroportul este deschis si zborurile comerciale continua sa aiba loc, desi unele anulari sunt posibile".

Armata egipteana a anuntat miercuri ca presedintia tarii va fi preluata de catre seful Curtii Constitutionale pana la organizarea de noi alegeri generale anticipate, fara a preciza insa cat va dura aceasta tranzitie.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » SUA au ordonat evacuarea ambasadei din Cairo