Antena Meniu Search
x

SUA sunt "în mod categoric" capabile să apere Taiwanul de un atac al Chinei, susţine şeful statului major american

SUA "au în mod categoric capacităţile" necesare pentru a apăra Taiwanul de un eventual atac al Chinei, dacă va fi necesar, a afirmat, miercuri, şeful statului major american, Mark Milley. Cu toate acestea, generalul american spune că este puțin probabil ca un astfel de atac să se petreacă în următorii 2 ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.11.2021, 22:58

SUA sunt "în mod categoric" capabile să apere Taiwanul de un atac al Chinei, susţine şeful statului major american
SUA sunt "în mod categoric" capabile să apere Taiwanul de un atac al Chinei, susţine şeful statului major american - Profimedia Images

Mark Milley a spus, în cadrul unei conferinţe a centrului de reflecţie Aspen Security Forum, că este puțin probabil ca China să încerce să pună mâna pe Taiwan din punct de vedere militar în următorii doi ani, chiar dacă armata sa își dezvoltă capacități care ar permite ocuparea armată a insulei.

„Pe baza analizei mele despre China, nu cred că este probabil în viitorul apropiat – fiind definit ca, știți, șase, 12, poate 24 de luni, acest tip de fereastră”, a declarat generalul Mark Milley, președintele Șefii Statului Major, când a fost întrebat dacă China se pregătește să facă o mișcare în Taiwan în viitorul apropiat, scrie Reuters.

Întrebat dacă SUA sunt capabile să apere insula situată la mai puţin de 200 de kilometri de coastele chineze, Mark Malley a răspuns afirmativ.

China consideră Taiwan-ul una dintre provinciile sale

"Avem în mod categoric capacităţile (necesare), nu există nicio îndoială”, a spus el, adăugând că SUA își doresc în primul rând "o soluţie paşnică" la orice diferend între Taiwan şi China.

Schimbul de replici s-a înteţit în ultimele săptămâni între SUA şi China cu privire la soarta insulei cu 23 de milioane de locuitori, care are propriul guvern, o armată și propria monedă, dar pe care Beijingul o consideră una dintre provinciile sale, în aşteptarea reunificării cu restul ţării, cu forţa dacă va fi necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SUA sunt "în mod categoric" capabile să apere Taiwanul de un atac al Chinei, susţine şeful statului major american