Antena Meniu Search
x

SUA vor antrena piloţi ucraineni pe avioane F-16 din luna octombrie. Militarii vor face și cursuri de engleză

Instruirea piloților ucraineni pe avioanele de vânătoare F-16 în SUA va începe în octombrie, scrie Agerpres. Anunțul a fost făcut de Pentagon.

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 10:25

SUA vor antrena piloţi ucraineni pe avioane F-16 din luna octombrie. Militarii vor face și cursuri de engleză
SUA vor antrena piloţi ucraineni pe avioane F-16 din luna octombrie. Militarii vor face și cursuri de engleză - Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat joi într-o conferinţă de presă că piloţii ucraineni vor urma mai întâi cursuri de engleză, în septembrie, iar luna următoare, în octombrie, vor începe antrenamentele propriu-zise la baza Morris, a Gărzii Naţionale din Tucson (Arizona, SUA). Ryder a evitat să precizeze câţi militari ucraineni vor primi această pregătire.

Cursurile de engleză vor fi ţinute la baza forţelor aeriene americane din Lackland, San Antonio (Texas).

Ryer a amintit că Danemarca şi Olanda au confirmat că vor livra Ucrainei avioane F-16 şi că SUA menţin un contact "strâns" cu aceste ţări şi cu alţi aliaţi pentru a se asigura că pregătirea SUA completează eforturile altor parteneri din coaliţia care sprijină Kievul.

Piloții vor face și cursuri de engleză

Statele Unite au dat asigurări Danemarcei şi Olandei că vor accelera aprobările necesare pentru a asigura livrarea avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina odată ce antrenamentul condus de ambele ţări va fi finalizat.

În iulie, ministrul apărării danez Troels Lund Poulsen a anunţat că ampla coaliţie formată din 11 ţări aliate care participă la pregătirea piloţilor ucraineni pe avioane F-16 îşi va începe instrucţia militară în august. Olanda, la rândul ei, a confirmat că centrul de instruire va fi instalat în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri externe » SUA vor antrena piloţi ucraineni pe avioane F-16 din luna octombrie. Militarii vor face și cursuri de engleză