Antena Meniu Search
x

Suedia anunţă că riscul apariţiei inflamaţiei cardiace la tineri este redus, dar suspendă utilizarea vaccinului Moderna: "E o măsură de precauţie"

Suedia a anunţat că suspendă utilizarea vaccinului anti-covid de la Moderna pentru persoanele sub 30 de ani. Autorităţile suedeze spun că au luat această decizie din cauza riscului de inflamaţie cardiacă la tineri, notează AFP.

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 08:18

Suedia anunţă că riscul apariţiei inflamaţiei cardiace la tineri este redus, dar suspendă utilizarea vaccinului Moderna: "E o măsură de precauţie"
- Profimedia

Autorităţile medicale suedeze au ţinut totuşi să sublinieze că probabilitatea apariţiei acestui efect secundar este minimă, dar decizia  a fost luată ca măsură de precauţie. FHM, autoritatea de sănătate publică din Suedia şi coordonatoarea campaniei de vaccinare, a anunţat prin intermediul unui comunicat că suspendă utilizarea vaccinului Spikevax de la Moderna pentru toate persoanele născute după 1991.

Citește și: Băuturi care pot reduce inflamația din organism. Ce spun cele mai recente studii

Risc ridicat la bărbaţi, după administrarea dozei doi

Potrivit FHM, cel mai ridicat risc apare după administrarea celei de-a doua doze, iar cei mai expuşi sunt bărbaţii. "Riscul de a fi afectat este, însă, minim, este un efect secundar foarte rar. Miocardita şi pericardita trec adesea de la sine, fără a provoca probleme de durată, însă simptomele ar trebui evaluate de un medic", au explicat medicii agenţiei suedeze.

Conform datelor oficiale, aproximativ 81.000 de persoane cu vârsta sub 30 de ani au primit o primă doză de vaccin Moderna, dar nu şi pe a doua. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a extins în iulie autorizarea vaccinului Moderna la persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Suedia anunţă că riscul apariţiei inflamaţiei cardiace la tineri este redus, dar suspendă utilizarea vaccinului Moderna: "E o măsură de precauţie"