Antena Meniu Search
x

Suedia se alătură ţărilor care suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Serul este produs de o companie anglo-suedeză

Suedia intră în rândul țărilor care suspendă vaccinările cu AstraZeneca, în condiţiile în care serul este produs de o companie anglo-suedeză. Este o măsură de precauţie, au anunţat autorităţile suedeze.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.03.2021, 12:20

Suedia se alătură ţărilor care suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Serul este produs de o companie anglo-suedeză - Profimedia
  • Comitetul de Coordonare a Vaccinării (CNCAV) a anunțat, luni seara, că România nu suspendă imunizarea AstraZeneca.
  • Agenţia Europeană pentru Medicamente urmează să abordeze problema joi, când va fi anunțată și o decizie.

Agenția de sănătate din Suedia a transmis, marți, că întrerupe vaccinările împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca.

Măsura este una de precauție, după ce mai multe țări au decis același lucru, transmite Reuters.

Ieri, Germania, Franța și Italia au anunțat că vor înceta administrarea vaccinului AstraZeneca, în urma raportărilor privind posibile efecte secundare grave.

”Agenția suedeză de sănătate publică a decis să suspende utilizarea vaccinului COVID-19 al AstraZeneca până la finalizarea anchetei Agenției Europene a Medicamentului (EMA) cu privire la efectele adverse”, au transmis autoritățile sanitare din Suedia.

Pe acelaşi subiect

De menționat, AstraZeneca este o companie multinațională farmaceutică britanico-suedeză.

Danemarca și Norvegia, vecinii nordici ai Suediei, au raportat cazuri izolate de sângerare, cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite după vaccinări cu AstraZeneca.

Agenția suedeză pentru produse medicale a transmis luni că a înregistrat 10 cazuri de cheaguri de sânge și un caz de niveluri scăzute de trombocite în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca, dar nu în combinație.

Ţările care au oprit imunizarea cu AstraZeneca

Ţările care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca sunt Germania, Irlanda, Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda, Republica Democrată Congo, Indonezia, Italia, Austria, Franța, Thailanda și Spania.

În schimb, Comitetul de Coordonare a Vaccinării (CNCAV) a anunțat, luni seara, că România nu suspendă imunizarea AstraZeneca.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) urmează să abordeze problema joi, când va fi anunțată și o decizie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Suedia se alătură ţărilor care suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Serul este produs de o companie anglo-suedeză